autor:

Varadi Silvia

» » Prajituri

Prajitura sarlota

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 3 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, un praf de sare, 1 plic zahar vanilat, Pentru sarlota, 7 oua, 5 plicuri gelatina alba, 4 linguri faina, 1 litru lapte, 16 linguri cu zahar, 2 linguri cacao, 500 ml frisca lichida, 2 plicuri zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

94 voturi

Mod de preparare

Mai intai facem blatul.
Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.
Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.se amesteca usor de jos in sus.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp pregatim sarlota:
Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.
Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita. Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat. Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu iaurt

Prajitura cu iaurt

Se mixeaza untul cu zaharul, zaharul vanilat si pesmetul (rezulta un aluat sfaramicios). Se intinde

6 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu doua creme

Prajitura cu doua creme

Blat: Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam cacaua, faina, bicarbonatul stins cu un pic de

1 vot    0 comentarii
60h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Angela Masullo , 20 septembrie 2015

    Buna Carmen eu am facut o f buna, un plic de gelatina are 7 grame reteta spune 5 plicuri deci sunt 35 grame gelatina, bafta

  • Fara foto

    Angela Masullo , 20 septembrie 2015

    Am facut o ffff buna mia iesit super, o recomand cu incredere, un plic de gelatina are 7 grame in reteta cere 5 plicuri deci sunt 35 grame gelatina, f buna mia iesit important este sa urmaresti toti pasi si cantitatile corecte din reteta

  • Fara foto

    Elena Andreea Barnea , 25 august 2015

    Trebuie s-o probez si eu!!! :)

    • Fara foto

      ciupitu mirela (Bucatar) , 24 iunie 2015

      Nu am încercat dar cred ca e ok

    • Fara foto

      Carmen Mldoveanu , 19 februarie 2015

      as vrea sa o fac astazi !!! cine a facut-o ne puteti raspunde va rog????

    • Fara foto

      Carmen Mldoveanu , 19 februarie 2015

      cata grame de gelatina???? eu am foglie de geletina ,,( nu gasesc aicea gelatina granule) multumesc

    • Fara foto

      Czompa Nadia , 10 decembrie 2013

      Uau, arata super

    • Fara foto

      Barazsu Brigitta , 07 decembrie 2013

      foarte gustos

    • Fara foto

      alexandra , 06 decembrie 2013

      mi se pare gustoasa o incerc

    • Fara foto

      Mann Erzsi , 22 noiembrie 2013

      trebuie neaparat incercata...

    • Fara foto

      Stanciu Iulian , 12 septembrie 2013

      ESTE DELICIOASA

    • Fara foto

      Laura Constantin , 10 iunie 2013

      un plic are 20 grame...

    • Fara foto

      Paduraru Ioana Dumitru , 10 iunie 2013

      Ajutor! cat inseamna 5 plicuri de gelatina , cate grame?

    • Fara foto

      ioana , 10 iunie 2013

      Ajutor !!! Cat inseamna 5 plicuri de gelatina , cate grame ?

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

      Si o prezentare pe masura.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      yami yami...ce bine arata!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2010

      forte buna felicitari

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Delicioasa si arata superb!***** Am salvat reteta.

    • Fara foto

      Campean Claudia Maria (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Felicitari! Arata delicioasa,am salvat reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      ce pot sa spun ?? FELICITARI !

    • Ionelia Bardas

      Ionelia Bardas (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      foarte delicioasa,felicitari...am salvat reteta si ti-am oferit si un vot

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Foarte, foarte, foarte apetisanta! Am salvat reteta, am admirat-o si la retetele tale de pe forum, e deosebita.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Superba aceasta prajitura...am salvat-o! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

94 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sarlota
  • 7 oua
  • 5 plicuri gelatina alba
  • 4 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • 16 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

ciupitu mirela (Bucatar)

Nu am încercat dar cred ca e ok

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu cafea