Mai intai facem blatul.
Se pregateste o tava de 33/23cm tapetata cu hartie pergament.
Se freaca galbenusurile cu sarea,vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga faina iar la sfarsit albusurile batute spuma tare.se amesteca usor de jos in sus.Se toarna compozitia in tava si se da la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30-35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.
Intre timp pregatim sarlota:
Mai intai lasam gelatina la inmuiat in 300ml lapte rece.
Se amesteca galbenusurile cu un praf de sare,4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina.Se toarna restul de lapte si se amesteca bine cu mixerul,se transfera compozitia intr-o oala si se pune la foc mic,amestecand continuu pana se ingroasa,dar atentie fara sa fiarba.Se ia de pe foc si se adauga gelatina topita.Se pune oala intr-un vas cu apa rece la racit..Albusurile se bat spuma tare cu 8 linguri de zahar ca la bezele si se amesteca in compozitia de lapte racita. Se bate frisca spuma cu restul de zahar(4 linguri).Se opreste putina frisca pentru ornat,iar restul se amesteca in crema .Se imparte compozitia in 2 parti,iar intruna se pun 2 linguri de cacao si in cealalta ,zaharul vanilat. Se mai lasa putin la frigider,15-20 de minut.Apoi se tapateaza tava in care am copt blatul,cu folie de plastic alimentar,se pune blatul,apoi se aseaza alternativ straturi din compozitia de sarlota.Se mai lasa la frigider pentru 2 ore,se scoate se taie dupa preferinta,apoi se decoreaza cu frisca pastrata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii