Prunele se tin in apa rece 3-4 ore pentru a se inmuia si a se scoate samburii mai usor.Zaharul se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul.Se adauga faina,apa si sarea.Se amesteca in continuare. Coca obtinuta se imparte in doua parti si aveti doua variante.Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina,se aseaza prunele uscate,apoi se pune deasupra cealalta foaie ,se preseaza usor cu mana si se introduce la cuptor...
A doua varianta este de a modela foile direct in tava cu mana.Se modeleaza usor deoarece aluatul iese sfaramacios. Mie imi place cand este gata prajitura sa presar deasupra scortisoara si nuca de cocos si se taie mai rece ...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii