Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.
Se toarna compozitia in tava.
Pregatim bezeaua: se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul,apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se pune vasul cu bezeaua si se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa.
Dupa ce blatul e gata, punem bezeaua peste blat si bagam la cuptor pentru 5 minute, lasam prajitura in cuptor cu usile deschise pana se raceste prajitura.
Fiind sezonul visinelor am pus cateva visine in blat.
*am facut prajitura de doua ori si tin sa va spun ca a iesit mult mai pufoasa si a crescut mai mult fara praf de copt,decat atunci cand am adaugat praful de copt,nu stiu daca e de preferat sa punem sau nu,cert e ca prajitura are un gust atat de fin si bun!!
SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE
•Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.
•Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.
•Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.
•Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii