autor:

Trasca Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete vegetariene

Prajitura simpla cu bezea

Autor: Trasca Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Trasca Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2010

Ingrediente
6 oua, , , 200 g zahar, , , 200 g faina, , , 100 ml ulei, , , 50 ml apa, , , 2 plicuri zahar vanilat, , , 1 kg visine,, , sare, , , 1 plic praf de copt stins in otet., , , , Bezea:, , 4 albusuri, , 250g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

20 voturi

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.

Se toarna compozitia in tava.

Pregatim bezeaua: se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul,apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se pune vasul cu bezeaua si se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa.

Dupa ce blatul e gata, punem bezeaua peste blat si bagam la cuptor pentru 5 minute, lasam prajitura in cuptor cu usile deschise pana se raceste prajitura.



Fiind sezonul visinelor am pus cateva visine in blat.
*am facut prajitura de doua ori si tin sa va spun ca a iesit mult mai pufoasa si a crescut mai mult fara praf de copt,decat atunci cand am adaugat praful de copt,nu stiu daca e de preferat sa punem sau nu,cert e ca prajitura are un gust atat de fin si bun!!

SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE

•Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.

•Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

•Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.

•Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla cu bezea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez cu lamaie si menta

Orez cu lamaie si menta

Se fierbe orezul in apa cu sare, se clateste, se scurge. Se incinge uleiul si se pun la calit mustarul,

5 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Tocanita de vinete cu ardei copti

Tocanita de vinete cu ardei copti

Curatam ceapa si o spalam, apoi o taiem julien.Taiem ardeii copti in fasii nu foarte inguste. Vinetele

15 voturi    9 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    O bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

    Arata tare bine.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Foarte buna ,mai ales ca are si visine.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Frumoasap rezentare, aspectuoasa prajitura. Nota 10 cu felicitari!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      Arata super! Felicitari!

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      foate bine arata felicitari pentru prezentare

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 august 2010

      O bunãtate!!! folositoare explicatiile, felicitãri :)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Foarte fina! Multumesc pentru secretele unei bezele reusite.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Ce bine arata...........super.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

20 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 50 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 kg visine,
  • sare
  • 1 plic praf de copt stins in otet.
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 250g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Trasca Alina
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Peste cu legume la cuptor (economic)

Peste cu legume la cuptor (economic)

Spalati bine pestele,il ungeti cu untura ,il presarati cu piper si sare,punem morcovul ras pe deasupra

15 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Gelatina se pune intr-o cescuta cu o parte din zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute.[nu va

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Trufe cu seminte de canepa si quinoa