Prajitura simpla cu bezea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura simpla cu bezea

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 200 g zahar,
  • 200 g faina,
  • 100 ml ulei,
  • 50 ml apa,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 kg visine,
  • sare,
  • 1 plic praf de copt stins in otet.
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 250g zahar

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se amesteca cu apa, uleiul, sarea, zaharul vanilat si se toarna peste albusuri impreuna cu faina.

Se toarna compozitia in tava.

Pregatim bezeaua: se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul,apoi deasupra unui vas cu apa clocotita se pune vasul cu bezeaua si se bate pana devine bezeaua tare si matasoasa.

Dupa ce blatul e gata, punem bezeaua peste blat si bagam la cuptor pentru 5 minute, lasam prajitura in cuptor cu usile deschise pana se raceste prajitura.

Fiind sezonul visinelor am pus cateva visine in blat.

*am facut prajitura de doua ori si tin sa va spun ca a iesit mult mai pufoasa si a crescut mai mult fara praf de copt,decat atunci cand am adaugat praful de copt,nu stiu daca e de preferat sa punem sau nu,cert e ca prajitura are un gust atat de fin si bun!!

SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE

•Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.

•Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

•Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.

•Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor