Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o spatula pana se incorporeaza bine si compozitia devine omogena.
Luam o tava, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.
Dam la copt, in cuptorul preincins, cam 25-30 minute, la foc mediu.
Intre timp, topim pe baie de aburi, separat, ciocolata alba si ciocolata neagra. Lasam pe baie de aburi.
Alunele le coacem un pic in cuptor. Atentie sa nu le uitati cum am facut eu; lasati cateva minute, este suficient!
Intr-un vas, topim 8 linguri de zahar brut cu atentie sa nu se arda. Adaugam untul si amestecam energic pana se incorporeaza bine.
Galbenusurile le batem cu restul de zahar si le adaugam peste caramel, amestecand continuu.
Amestecam si amestecam si amestecam pana ne plictisim :)))) glumesc!
amestecam pana incepe sa se intareasca un pic compozitia. Adaugam alunele si amestecam inca un oic. Dam deoparte compozitia.
Scoatem blatul de la cuptor si il lasam sa se raceasca de tot.
In aceaasi tava in care am copt blatul, asezam o foaie de copt si blatul peste care turnam ciocolata alba, nivelam frumos si dam la rece sa se intareasca ciocolata.
Dupa ce a stat suficient la frigider si s-a intarit ciocolata alba, scoatem tava si turnam caramelul, la fel nivelam daca este cazul si dam iar la frigider.
Dupa ce s-a intarit, scoatem tava si turnam glazura de ciocolata neagra si dam pentru ultima oara la rece.
Portionam si servim la cafea sau fiecare dupa bunul plac.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii