Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocanta. Cand sunt gata, se maruntesc.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.
Albusurile se bat spuma separat, dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.
Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.
Sa trecem la crema. Cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.
Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.
Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.
Asamblarea e foarte simpla. Blatul se poate insiropa, de exemplu, cu cafea. Deasupra se pune crema, se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca, presarata cu nuca maruntita.
Se lasa vreo 1 - 2 ore, dupa care este gata de servit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii