autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Snickers

Autor: pitzur (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: pitzur (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
Ingredienta pentru blat:, , * 5 oua, * 5 linguri faina, * 5 linguri zahar, * 250 g nuca, * 1 lingurita bicarbonat, , Ingrediente pentru crema:, , * 2 galbenusuri, * 2 linguri faina, * 100 g zahar, * 150 ml lapte, * 250 g margarina, * 200 g ciocolata la borcan (Finetti)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

100 voturi

Mod de preparare

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocanta. Cand sunt gata, se maruntesc.



Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.



Albusurile se bat spuma separat, dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.



Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.



Sa trecem la crema. Cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.



Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.



Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.



Asamblarea e foarte simpla. Blatul se poate insiropa, de exemplu, cu cafea. Deasupra se pune crema, se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca, presarata cu nuca maruntita.



Se lasa vreo 1 - 2 ore, dupa care este gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

13 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Preparare foi: 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana

17 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stefania Stef , 21 decembrie 2014

    margarina o punem in compozitia rece ?

  • Fara foto

    Lucia Monica Petrutoni , 13 octombrie 2014

    Nu seamana deloc cu snikers eu am reteta cu alune si cioco alba şi neagra este f buna.

  • Fara foto

    Nicoleta Dimulescu , 10 februarie 2014

    am facut si eu aseara prajitura si mi-a iesit super e f buna !

    • Fara foto

      Sabina Nina Steopoae , 27 decembrie 2013

      f buna

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2013

      F. buna, am s-o fac de Revelion*****

    • Fara foto

      Lili Ana , 11 decembrie 2013

      margarina o punem in compozitia rece ?

    • Fara foto

      Balint Dan Adrian , 11 decembrie 2013

      BUNA BUNA DA CE DIMENSIUNE DE TAVA FOLOSITI LA NUMAI 5 OUA ASTA APROAPE LA TOATE RETETELE NU E SPECIFICAT

    • Fara foto

      Yara Damian , 12 octombrie 2013

      E delicioasa !!

    • Fara foto

      Viorica Blidar , 29 septembrie 2013

      imi place

    • Fara foto

      Gablonturibyluminita Doana , 28 septembrie 2013

      maine urmeaza

    • Fara foto

      Helly Elena , 28 septembrie 2013

      e buna buna,am facut-o si eu te lingi pe degete

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 27 august 2013

      Mona, am folosit bicarbonat de sodiu. Spor la prajiturit!

    • Fara foto

      Johny Nita , 26 august 2013

      eu lam facut e o bunatate.

    • Fara foto

      mona , 26 august 2013

      felicitari! prajitura arata superb!! vreau sa o fac si eu...inainte de a ma apuca de treaba,am o intrebare : bicarbonat de sodiu sau amoniu?

    • Fara foto

      ORLANDO VIOREL MACRESCU , 05 iunie 2013

      CEVA BUN SI GUSTOS !

    • Fara foto

      danutzii2 (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2010

      foarte buna prajitura ,mi-a iesit bine:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Multumesc Pitzur pt informatiile foarte importante: ,,Tava pe care am folosit-o are dimensiunile urmatoare : 20/30 cm, are invelis de teflon, dar de obicei folosesc hartie de copt sau daca nu am acasa, tapetez cu margarina si faina.,,

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Am salvat reteta!

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Va multumesc foarte mult dragelor de complimente! Iar daca o incercati, va doresc pofta buna! :)

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 28 martie 2010

      Am salvat si eu retea.Sper sa am timp sa o incerc.Oricum felicitari.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Delicioasa ! yam, yam ce bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte frumoasa si buna!

    • Fara foto

      ELENA PADURE , 07 martie 2010

      Pare foarte interesanta si am sa o incerc cu siguranta, cat de curand.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Imi place mult cum suna reteta asta asa ca ... o salvez si va fi prima pe lista de prajituri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bine arata!!!

    • Fara foto

      pitzur (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Draguta, cat ma bucur sa aud acest lucru! Sa va fie de bine!

    • draguta

      draguta (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      am facut-o...dar fara frisca si nuca deasupra....si a iesit extraordinar de buna...de fapt toate prietenele mele mi-au cerut reteta

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      am sa o incerc si eu ,sunt fan ciocolata snickers

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

100 voturi

Ingrediente

  • Ingredienta pentru blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri faina
  • * 5 linguri zahar
  • * 250 g nuca
  • * 1 lingurita bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri faina
  • * 100 g zahar
  • * 150 ml lapte
  • * 250 g margarina
  • * 200 g ciocolata la borcan (Finetti)

Raporteaza reteta

Retete
de pitzur
Hamburger delicios

Hamburger delicios

* Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca foarte bine # Se formeaza 3 chiftele #

10 voturi    7 comentarii
30 min
Sandviciuri
Kinder Pingui

Kinder Pingui

Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilinat , pana cand devin albe si pufoase. Treptat

94 voturi    36 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

F. buna, am s-o fac de Revelion*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Tarta caramel cu mere