autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura Snickers

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 8 albusuri, * 300 g zahar, * 400 g nuca macinata, * 4 linguri faina, * 3 linguri cacao, * 1 lingurita praf de copt, , * Pentru crema:, * 8 galbenusuri, * 1 ou intreg, * 3 linguri cacao, * 250 g zahar, * 4 linguri lapte, * 100 g ciocolata amaruie, * 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)

Dificultate: Medie Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea. Apoi adaugam peste spuma obtinuta faina amestecata cu praf de copt, cacaoa si nuca pisata.

Impartim compozitia in 3 parti egale. Pe fundul unei tavi punem hartie de copt si intindem compozitia in strat uniform, nu prea gros. Cele 3 foi se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru cca 15 minute.

Crema:
Punem galbenusurile si oul intreg le mixam cu zaharul pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Adaugam cacaoa si laptele rece.Punem vasul la baine-marine si cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine, pana se topeste ciocolata. Adaugam margarina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Umplem foile cu crema. Ultimul strat, cel de deasupra va fi tot de crema. Presaram cu nuca pisata si dam la rece pana se intareste crema, apoi o portionam.

Va fi mult mai buna si mai usor de taiat a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Foile le-am cumparat (sunt foi piscot pentru prajitura), dar o sa scriu cum se prepara blatul pentru

38 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight Sensor

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Barbul Filip , 13 decembrie 2013

    DELICIOASA....

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2012

    Delicioasa prajitura!

  • Fara foto

    Anny , 11 februarie 2010

    Am incercat toate prajiturile Snikers de pe acest blog si sint toate super dar a Mihaelei mi-a placut cel mai mult. Crema am facuto putin altfel.Am caramelizat zaharul,am adaugat pachetul de unt (ca in reteta Cristinei),ciocolata, kakao,si galbenusurile batute spuma cu putin zahar si le-am fiert putin amestecind continuu.Celor care nu la place foarte dulce pot sa reduca din cantitatea de zahar iasa la fel de gustoasa. La crema am pus 5 linguri de zahar la galbenuse si 5 le-am caramelizat.La foi am pus numai 8 linguri de zahar Mihaela felicitari este o praji fina

Dificultate

Medie

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 8 albusuri
  • * 300 g zahar
  • * 400 g nuca macinata
  • * 4 linguri faina
  • * 3 linguri cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * Pentru crema:
  • * 8 galbenusuri
  • * 1 ou intreg
  • * 3 linguri cacao
  • * 250 g zahar
  • * 4 linguri lapte
  • * 100 g ciocolata amaruie
  • * 250 g margarina (se poate inlocui cu unt)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

55 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicioasa prajitura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema ganache si frisca