Mod de preparare:
1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.
2.Se prepara crema:
4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.
3.Se prepara foaia de dobos si se coace.
4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii