autor:

Vekas

» » Prajituri

Prajitura "Stella"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2013

Ingrediente
10 oua,, 21linguri de zahar,, 1 praf de copt,, 200ml. lapte,, 300 g. unt,, 3 linguri cacao,, 1 cana nuca prajita si taiata marunt,, 1 cana nuca macinata +4 linguri nuca macinata,, 7 linguri de faina,, 1 canita visine( fara samburi),, cateva bucati de ciocolata, Pentru foaia de dobos:, 1 ou,, 1 ligura zahar,, 1lingura faina, Pentru glazura:, 12 linguri zahar,, 3 linguri cacao,, putina apa, nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.
2.Se prepara crema:
4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.
3.Se prepara foaia de dobos si se coace.
4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Stella"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturica Sweety

Prajiturica Sweety

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectic, batem bine

4 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile

1 vot    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    valisorea , 09 iunie 2015

    Ai interpretat gresit .1 , este numerotata prima etapa , iar 6 , sunt cele 6 albusuri folosite la preparatea pandispanului.

  • Fara foto

    diana , 31 decembrie 2013

    ce inseamna 1.6 albusuri???

  • Fara foto

    Proca Constanta , 01 decembrie 2013

    Merita incercata

    • Fara foto

      Marta Gabriela Abdelhafiz , 06 iunie 2013

      Foarte buna Salvat

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 10 oua,
  • 21linguri de zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 200ml. lapte,
  • 300 g. unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 cana nuca prajita si taiata marunt,
  • 1 cana nuca macinata +4 linguri nuca macinata,
  • 7 linguri de faina,
  • 1 canita visine( fara samburi),
  • cateva bucati de ciocolata
  • Pentru foaia de dobos:
  • 1 ou,
  • 1 ligura zahar,
  • 1lingura faina
  • Pentru glazura:
  • 12 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • putina apa
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valisorea

Ai interpretat gresit .1 , este numerotata prima etapa , iar 6 , sunt cele 6 albusuri folosite la preparatea pandispanului.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu rom si foaie sfaramata