autor:

Anca E. Voicu

» » , Mancaruri pentru copii, Prajituri

Prajitura Taoko

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2015

Ingrediente
300 g piscoturi (sau 1 + ½ pachet), , 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka, , 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat), , Cateva capsuni, , pentru crema de vanilie avem nevoie de:, , galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura), , 3 linguri de zahar, , 250 ml de lapte, , 2 linguri de faina, , 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon, , 50 g unt, , 1 lingurita cafea macinata (sau ness) sau inka.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru 1 iunie, am pregatit o prajitura cu piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni.



Desi am folosit piscoturi si cafea, nu este Tiramisu rețeta originală si nici nu am intentionat asta. Mi-am dorit sa pregatesc o prajitura vesela, de vara, pentru copii si parinti :) De asemenea, piscoturile constituie un blat delicios.



Nota! Pentru a putea fi consumata de copii, inlocuiti cafeaua cu inka (e din cicoare).



Mod de preparare:



Mai intai pregatim crema de vanilie:



Se amesteca bine intr-un castronel 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat (sau seminte de vanilie, daca aveti). Se rastoarna apoi acestea intr-o craticioara, in care turnam laptele, faina cernuta, se amesteca toate bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase amestecul, se amesteca energic 1 minut, apoi se ia de pe foc. Acum se adauga untul. Vom obtine o crema care se va ingrosa ca o budinca atunci cand se va raci.



In continuare, se prepara cafeaua. Se lasa la racit si crema si cafeaua.



Urmatorul pas este sa batem bine cu mixerul frisca lichida si sa asamblam prajitura.



Crema de vanilie se amesteca acum cu 150 ml frisca si o lingurita de cafea macinata sau inka, cu mixerul pana la omogenizare.



Se inmoaie piscoturile in cafeaua lichida, preparata, insa nu le tineti in lichid, ci doar le scufundati si le scoateti repede. Tineti cont ca o cafea fierbinte va inmuia si mai tare piscoturile, de aceea e bine sa fie mai rece.



Se asaza intr-un vas de yena (in care am pus folie alimentara, pentru a se desprinde usor), se adauga peste ele un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi, apoi al doilea rand de crema.



Acum se asaza felii de capsuni, apoi se adauga un rand de frisca si se imbraca in piscoturi. Puteti sa le alternati in functie de cantitatile si resursele pe care le aveti.



Se da vasul la frigider pentru o ora, dupa care se rastoarna pe un platou.



Decorul:

Frisca ramasa o vom folosi pentru a imbraca prajitura. Se decoreaza cu felii de capsuni si se da din nou la frigider inainte de servire.



Portii: aprox 16 (depinde cum le taiati)





Pofta Buna!





Reteta o gasiti si pe site-ul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/05/prajitura-taoko.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Taoko" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem

22 voturi    21 comentarii
1h 25 min
Prajituri
Chec

Chec

Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana , 19 martie 2018

    Imi place mult, si cum este prezentat si la gust, este delicios .

  • Fara foto

    Marina , 08 martie 2018

    Un desert deosebit de bun, frumos prezentat,ai de la mine 10 cu felicitari.

  • Anca E. Voicu

    Anca E. Voicu (Chef de cuisine) , 16 iulie 2015

    Draga Gabriela, multumesc! Ma bucur ca ti-a placut si te mai astept!

    • Fara foto

      Tabacu Gabriela , 03 iunie 2015

      bun bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g piscoturi (sau 1 + ½ pachet)
  • 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka
  • 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat)
  • Cateva capsuni
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura)
  • 3 linguri de zahar
  • 250 ml de lapte
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon
  • 50 g unt
  • 1 lingurita cafea macinata (sau ness) sau inka.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Liliana

Imi place mult, si cum este prezentat si la gust, este delicios .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura