autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura tavalita

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, , -350 g zahar pudra, -3 oua mici, -1si 1/2 lingura miere de albine, -cam 380-400 g faina, -2 lingurite de praf de copt, -cca 200 ml lapte, -cca 60 g margarina, , Pentru glazura:, -220 g zahar pudra, -50 g cacao, -220-250 ml lapte, -200-250 g unt sau margarina, -200 g nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.

Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.

Se pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).

Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.

Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat

prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).

Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita

Blat: Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec

12 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Lamingtons - prajitura tavalita

Lamingtons - prajitura tavalita

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Mixam galbenusurile

10 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica , 06 mai 2017

    Este o prajitura excelenta, am preparat-o de nenumarate ori. Prima dara mi s-a parut un pic cam dulce si am incercat o mica schimbare in sensul ca am facut un pandispan clasic care a absorbit mult mai bine sosul de ciocolata (pe care nu l-am facut numai si numai cu unt) ! Ia incercati ... si POFTA BUNA !!!!

  • Fara foto

    Dana Stefan , 03 august 2013

    adevarata reteta de tavalita! :) delicioasa

  • Fara foto

    devona , 24 ianuarie 2010

    Fata,ies mai bune prajiturile daca freci separat albusurile cu zaharul pudra ,si galbenusurile cu 3 linguri de ulei si apoi se amesteca cele 2 compozitii si se pune faina pana se omogenizeaza.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Arata foarte bine tavalita si e si buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Arata grozav...

    • Fara foto

      husni , 05 ianuarie 2010

      Ma bucur,Mirey,ca v-a placut. Intr-adevar e buna si arata bine !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Am incercat aceasta prajitura si a iesit foarte gustoasa. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Bunutzaaaaa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      AM NOTAT RETETA

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -350 g zahar pudra
  • -3 oua mici
  • -1si 1/2 lingura miere de albine
  • -cam 380-400 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -cca 200 ml lapte
  • -cca 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • -220 g zahar pudra
  • -50 g cacao
  • -220-250 ml lapte
  • -200-250 g unt sau margarina
  • -200 g nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Rodica

Este o prajitura excelenta, am preparat-o de nenumarate ori. Prima dara mi s-a parut un pic cam dulce si am incercat o mica schimbare in sensul ca am facut un pandispan clasic care a absorbit mult mai bine sosul de ciocolata (pe care nu l-am facut numai si numai cu unt) ! Ia incercati ... si POFTA BUNA !!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Präjitura integrala cu visine