Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.
Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.
Se pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).
Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.
Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.
Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat
prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).
Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii