Prajitura tavalita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura tavalita

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -350 g zahar pudra
  • -3 oua mici
  • -1si 1/2 lingura miere de albine
  • -cam 380-400 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -cca 200 ml lapte
  • -cca 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • -220 g zahar pudra
  • -50 g cacao
  • -220-250 ml lapte
  • -200-250 g unt sau margarina
  • -200 g nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.

Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.

Se pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).

Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.

Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat

prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).

Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor