Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete.
Siropul:
Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc.
Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate.
Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.
Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii