autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2016

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 250 gr zahar, 80 gr unt (80% grasime), 200 ml lapte, 3 linguri miere calduta, 370-400 gr faina, 1 praf de copt, 1 lingura coaja rasa de portocala, 2 lingurite esenta de vanilie, Siropul:, 400 gr unt (65%grasime), 250 gr zahar, 12 linguri lapte, 80 gr cacao, 3-4 linguri esenta de rom, 350 gr nuca de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala.
Cernem faina cu praful de copt, le adaugam treptat in compozitia de mai sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia si o nivelam cu o paleta de silicon.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapte, cam 25-30 de minute dureaza. Oricum, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Taiem marginile si le indepartam, iar prajitura o taiem bucatele mai lunguiete.
Siropul:
Intr-o cratita punem untul, zaharul, laptele, cacaoa si le punem pe foc.
Lasam sa fiarba siropul pana untul si cacaoa sunt bine dizolvate.
Cand este gata, tragem siropul de pe foc, punem esenta de rom si il lasam sa se raceasca.
Trecem fiecare bucatica de prajitura prin sirop, apoi le tavalim prin nuca de cocos.
Le asezam intr-o tava, le acoperim si le dam la rece.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta rasturnata cu prune

Tarta rasturnata cu prune

Pasul 1: Taiem prunele in jumatati si le scoatem samburele. Pregatim un bol incapator in care

2 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
rulada cu fructe

rulada cu fructe

Se amesteca galbenusurile cu zahar.Se adauga faina si ciocolata rasa si se amesteca in continuare,la

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 80 gr unt (80% grasime)
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere calduta
  • 370-400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Siropul:
  • 400 gr unt (65%grasime)
  • 250 gr zahar
  • 12 linguri lapte
  • 80 gr cacao
  • 3-4 linguri esenta de rom
  • 350 gr nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca