Blat:
Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec spumos.Se adauga faina,cate putin si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul,amestecand mereu.Obtinem un aluat moale,ca o smantana groasa.
Aluatul se toarna într-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la 170 grade primele 15 minute,apoi se coboara temperatura cuptorului la 150 grade si se lasa înca 10 minute.
Dupa ce s-a racit il taiem cubulete,la marimea dorita.
Glazura:
Punem la foc mic pentru a se topi zaharul,cacaoa,laptele amestecat cu esenta si untul/margarina.Se amesteca bine,pana la omogenizare.
Decor:
Luam cate un cub si-l dam prin glazura apoi il tavalim generos prin nuca sau cocos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii