Prajitura Tavalita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tavalita

Ingrediente

  • Blat:
  • 50 g unt sau margarina
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura bicarbonat
  • Glazura:
  • 250 g zahar
  • 200 g unt sau margarina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Decor:
  • 250 g nuca de cocos sau nuca macinata

Mod de preparare

Blat:

Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec spumos.Se adauga faina,cate putin si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul,amestecand mereu.Obtinem un aluat moale,ca o smantana groasa.

Aluatul se toarna într-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la 170 grade primele 15 minute,apoi se coboara temperatura cuptorului la 150 grade si se lasa înca 10 minute.

Dupa ce s-a racit il taiem cubulete,la marimea dorita.

Glazura:

Punem la foc mic pentru a se topi zaharul,cacaoa,laptele amestecat cu esenta si untul/margarina.Se amesteca bine,pana la omogenizare.

Decor:

Luam cate un cub si-l dam prin glazura apoi il tavalim generos prin nuca sau cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise