autor:

andraconstantinescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Televizor

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2020

Ingrediente
Pentru 2 foi:, 100 g zahar, 100 g unt, 6 linguri lapte, 35 g cacao, 2 oua, 1 lingurita cu varf de amoniac, 1 lingura otet, faina cat cuprinde (circa 450 g), Blat pandispan:, 8 oua, 1 praf de sare, 250 g zahar, 8 linguri ulei, esenta de vanilie, 300 g faina, 1 plic de praf de copt, Crema:, 2 oua, 250 g zahar, esenta de vanilie, 220 g faina, 1 l lapte, 100 g unt, Glazura:, 200 g ciocolata cu lapte, 4-5 linguri lapte, Dimensiune tava: 29/40 cm

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Foi:

Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele si se adauga faina pana cand coca nu se mai lipeste de maini.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie pe dosul unei tavi (uns cu ulei) cu ajutorul unui sucitor. Se introduce tava la cuptor pana cand se coace foaia, apoi se procedeaza la fel si cu ce-a de-a doua parte din aluat.



Blat pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.



Crema:

Se pune un vas cu apa la foc.

Intr-un alt vas se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie, faina si laptele (treptat) si se mixeaza. Se adauga untul taiat bucatele. Se pune vasul pe baie de abur si se amesteca in compozitia pentru crema pana cand se ingroasa.



Asamblare:



Pe tava se pune o foaie, se adauga jumatate din crema, blatul de pandispan, restul de crema si, la final, cea de-a doua foaie. Se pune un ziar peste prajitura si o alta tava (sau blana) impreuna cu ceva greu la mijloc si se lasa prajitura pana a doua zi sa se inmoaie.

A doua zi, se topeste ciocolata impreuna cu laptele si se aseza peste prajitura. Dupa ce se incheaga ciocolata, prajitura se poate taia si se poate pudra cu zahar in diverse forme.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Pandispan: Separam albusurile de galbenusuri . Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Blat pandispan: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul vanilat

75 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 2 foi:
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 6 linguri lapte
  • 35 g cacao
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu varf de amoniac
  • 1 lingura otet
  • faina cat cuprinde (circa 450 g)
  • Blat pandispan:
  • 8 oua
  • 1 praf de sare
  • 250 g zahar
  • 8 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 300 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • Crema:
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 220 g faina
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 4-5 linguri lapte
  • Dimensiune tava: 29/40 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

15 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
Chiftelute Chiftelute

Intr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina. Amestecam, dupa care formam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Turte (Scutecele Domnului)