autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Prajitura televizor

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
Am gasit reteta intr-un blog(nu-mi aminresc exact care,n-as vrea sa fac rau nimanui,si am adaptato,dupa priceperea si imaginatia mea), Pt foi avem nevoie de:, 125g unt, 5 lg zahar, 1 ou, 1 lg cacao, 12 linguri faina, 1/2 pachet praf de copt, Pandispanul:, 5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, , Pt crema:, 500ml lapte, 85 g amidon, 150g zahar, 1 ou, 200g unt temperatura camerei, coaja si zeama de la o portocala, Glazura., 1 tableta de ciocolata amara, 100ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Foile:am amestecat toate ingredientele,am impartit aluatul in doua si le-am pus in frigider pt 30 minute;
Intre timp am pregatit pandispanul:Am batut galbenusurile bine si trptat am adaugat zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa;Am adaugat albusurile batute cu un praf de sare(spuma tare),iar in final faina cernuta,putin cate putin,am omogenizat;Compozitia obtinuta se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 18-20 minute,intr-o tava tapetata cu ulei si hartie de cuptor!
Lasam pandispanul sa se raceasca si pregatim foile: eu le-am intis direct pe hartie de cuptor speciala si am copt foile cam 10 minute,pana devin crocante;
Le dam deoparte si trecem la prepararea cremei:
Crema:50 ml lapte il amestecam cu amidonul,zaharul si oul intreg,restul laptelui il punem la fiert intr-o cratita cu fundul dublu; Cand laptele fierbe,adaugam amestecul de mai sus,amestecand incontinuu pana acesta ingroasa ;
Intre timp untul moale l-am batut cu mixerul pana devine crema si-l adaugam in crema racita putin cate putin si omogenizand bine;
Asamblare:
-pe un fund de lemn curat asezam o foaie ,ungem cu jumatate din crema obtinuta,asezam blatul de pandispan,ungem cu crema ramasa si asezam cea de-a doua foaie;
Pregatim glazura:ciocolata rupta bucati,amestecata cu frisca le punem intr-o craticioara care la randul ei vine introdusa intr-o cratita mai mare cu apa fiarta;
Amestecam bine compozitia pana la topirea ciocolatei si turnam peste ultima foaie;
O intindem uniform si-o dam la rece;M
Daca serviti prajitura in aceiasi zii insiropati blatul,pt a doua zii prajitura va fii bun ade servit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

-foi-*Se freaca faina cu untura, oul, cacaua, praful de copt sau amoniac si zaharul, dupa care se

39 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

Foi: Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa

136 voturi    23 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

    O prajitura fina...

  • Fara foto

    geo , 24 februarie 2010

    eu am avut placerea de a gusta aceasta prajitura.va garantez este f.buna,cel putin asa cum i-a iesit ei.merita sa incercati!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Ultima poza, este tare apetisanta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      O prajitura tare buna.Ce pacat ca nu pot vedea pozele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • Am gasit reteta intr-un blog(nu-mi aminresc exact care,n-as vrea sa fac rau nimanui,si am adaptato,dupa priceperea si imaginatia mea)
  • Pt foi avem nevoie de:
  • 125g unt
  • 5 lg zahar
  • 1 ou
  • 1 lg cacao
  • 12 linguri faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Pandispanul:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • Pt crema:
  • 500ml lapte
  • 85 g amidon
  • 150g zahar
  • 1 ou
  • 200g unt temperatura camerei
  • coaja si zeama de la o portocala
  • Glazura.
  • 1 tableta de ciocolata amara
  • 100ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

O prajitura fina...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac felii cu scortisoara