Aceasta prajitura este din caietul de retete al mamei...nu am inteles niciodata de unde provine denumirea, dar stiu ca este f buna :P
Batem spuma galbenusurile cu zaharul si adaugam faina amestecata cu praful de copt. Separat batem spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care adaugam treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn.Turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si dam la cuptor.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen si usor de lucrat. Impartim in doua parti egale, intindem prima jumatate si o asezam pe spatele tavii, pe care in prealabil am uns-o cu putin ulei si am presarat faina. Impungem din loc in loc cu furculita si o dam la cuptorul preincalzit. La fel procedam si cu cealalta jumatate.
Amestecam cele doua plicuri de budinci, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.
Asamblam “televizorul” :) astfel: foaie, jumatate din crema de vanilie, blat, cealalta jumatate de crema si cea de-a doua foaie. Deasupra punem glazura de ciocolata (din 150 gr ciocolata+50 ml frisca lichida: topim ciocolata pe baie de aburi, incalzim frisca si cand ciocolata este topita turnam frisca si amestecam pana se omogenizeaza).
Pofta buna!
Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.
Placinte sarate cu branzaReteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.
Cotlet de porc cu rosii la tigaieReteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc
Comentarii