autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
crema:, - 200 ml lapte, - 4ls faina, - 250g unt/marg.maestro, - 250g zahar, - rom/vanilie/lamiie,dupa preferita..., , blat alb:, - 4 oua, - 4ls apa, - 8ls zahar, - 8ls faina, - 1 pac. praf copt, , blat(-uri 2)cacao:, - 250g faina, - 5 oua, - 120g unt/marg.maestro, - 120g zahar, - 150ml lapte, - 3lc cacao, - 1 pac. bicarbonat(14g), , supliment:, - 100g marmelada dupa preferinta, - 100ml suc de fructe/lapte/lapte cu arome/lichior...

Dificultate: Redusa Timp: 2h

105 voturi

Mod de preparare

crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata.Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zaharsi se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.in prealabil tapetata cu hirtie pergament.Se coace in cuptorul deja incins la o temp.
de 180°C,ca.20-25 min.Se scoate si se pune la racit.

blat(-uri 2)cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele.La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua partidin care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,cu aceleasi dimensiuni de 25/35cm.La o temp. De 180°C ca. 20-25 min.

asamblare:
1. Blat maro stropit cu suc de fructe/lapte sau lichior,
2. Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3. Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4. Marmelada dupa preferinta,
5. A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6. Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.

tip.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte
(40°C),pina se inmoaie 40g ciocolata alba+1lc unt/unt cocos.Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se dreseaza gratii deasupra prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor (copyright) by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersicute

Piersicute

Amestecam ouale cu zaharul si vanilia, apoi adaugam uleiul si un sfert din cantitatea de faina amestecata

24 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ananas si nuci

Prajitura cu ananas si nuci

Pe o tava de 20x30 cm tapetata cu hartie presaram nucile si fulgi de migdale iar peste ele asezam

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Livia Nitescu , 19 octombrie 2014

    o prajitura care imi place f.mult si pe care o fac destul de des.

  • Laura

    Laura (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2012

    Ioi....imi lasa gura apa!:) mmm..arata super...bravo, trebuie sa o incerc si eu...sa vada daca o gasesc prin cartea Jurcovan

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    ARATA NEMAIPOMENIT DE BINE CA DE OBICEI. Ai votul meu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      arata ft,ft bine,o sa-l incerc si eu!felicitari,ai retete delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

105 voturi

Ingrediente

  • crema:
  • - 200 ml lapte
  • - 4ls faina
  • - 250g unt/marg.maestro
  • - 250g zahar
  • - rom/vanilie/lamiie,dupa preferita...
  • blat alb:
  • - 4 oua
  • - 4ls apa
  • - 8ls zahar
  • - 8ls faina
  • - 1 pac. praf copt
  • blat(-uri 2)cacao:
  • - 250g faina
  • - 5 oua
  • - 120g unt/marg.maestro
  • - 120g zahar
  • - 150ml lapte
  • - 3lc cacao
  • - 1 pac. bicarbonat(14g)
  • supliment:
  • - 100g marmelada dupa preferinta
  • - 100ml suc de fructe/lapte/lapte cu arome/lichior...

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Laura (Chef de cuisine)

Ioi....imi lasa gura apa!:) mmm..arata super...bravo, trebuie sa o incerc si eu...sa vada daca o gasesc prin cartea Jurcovan

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu crema de ricotta(urda)