crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata.Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zaharsi se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.
blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.in prealabil tapetata cu hirtie pergament.Se coace in cuptorul deja incins la o temp.
de 180°C,ca.20-25 min.Se scoate si se pune la racit.
blat(-uri 2)cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele.La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua partidin care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,cu aceleasi dimensiuni de 25/35cm.La o temp. De 180°C ca. 20-25 min.
asamblare:
1. Blat maro stropit cu suc de fructe/lapte sau lichior,
2. Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3. Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4. Marmelada dupa preferinta,
5. A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6. Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.
tip.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte
(40°C),pina se inmoaie 40g ciocolata alba+1lc unt/unt cocos.Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se dreseaza gratii deasupra prajituri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii