autor:

Laura S.

» » Prajituri

Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
crema:, - 200 ml lapte, - 4ls faina, - 250g unt/marg.maestro, - 250g zahar, - rom/vanilie/lamiie,dupa preferita..., , blat alb:, - 4 oua, - 4ls apa, - 8ls zahar, - 8ls faina, - 1 pac. praf copt, , blat(-uri 2)cacao:, - 250g faina, - 5 oua, - 120g unt/marg.maestro, - 120g zahar, - 150ml lapte, - 3lc cacao, - 1 pac. bicarbonat(14g), , supliment:, - 100g marmelada dupa preferinta, - 100ml suc de fructe/lapte/lapte cu arome/lichior...

Dificultate: Redusa Timp: 2h

105 voturi

Mod de preparare

crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata.Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zaharsi se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

blat alb:
Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.in prealabil tapetata cu hirtie pergament.Se coace in cuptorul deja incins la o temp.
de 180°C,ca.20-25 min.Se scoate si se pune la racit.

blat(-uri 2)cacao:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele.La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua partidin care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,cu aceleasi dimensiuni de 25/35cm.La o temp. De 180°C ca. 20-25 min.

asamblare:
1. Blat maro stropit cu suc de fructe/lapte sau lichior,
2. Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,
3. Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.
4. Marmelada dupa preferinta,
5. A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,
6. Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.

tip.
Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte
(40°C),pina se inmoaie 40g ciocolata alba+1lc unt/unt cocos.Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se dreseaza gratii deasupra prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Televizor (copyright) by Laura S." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu mere si crema de vanilie

Prajitura cu mere si crema de vanilie

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le asezam pe fundul tavii pe care am pus hartie

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Livia Nitescu , 19 octombrie 2014

    o prajitura care imi place f.mult si pe care o fac destul de des.

  • Laura

    Laura (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2012

    Ioi....imi lasa gura apa!:) mmm..arata super...bravo, trebuie sa o incerc si eu...sa vada daca o gasesc prin cartea Jurcovan

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    ARATA NEMAIPOMENIT DE BINE CA DE OBICEI. Ai votul meu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      arata ft,ft bine,o sa-l incerc si eu!felicitari,ai retete delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

105 voturi

Ingrediente

  • crema:
  • - 200 ml lapte
  • - 4ls faina
  • - 250g unt/marg.maestro
  • - 250g zahar
  • - rom/vanilie/lamiie,dupa preferita...
  • blat alb:
  • - 4 oua
  • - 4ls apa
  • - 8ls zahar
  • - 8ls faina
  • - 1 pac. praf copt
  • blat(-uri 2)cacao:
  • - 250g faina
  • - 5 oua
  • - 120g unt/marg.maestro
  • - 120g zahar
  • - 150ml lapte
  • - 3lc cacao
  • - 1 pac. bicarbonat(14g)
  • supliment:
  • - 100g marmelada dupa preferinta
  • - 100ml suc de fructe/lapte/lapte cu arome/lichior...

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

49 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Laura (Chef de cuisine)

Ioi....imi lasa gura apa!:) mmm..arata super...bravo, trebuie sa o incerc si eu...sa vada daca o gasesc prin cartea Jurcovan

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Figaro, reteta mamei mele