Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continuu pana i-l incorporam pe tot, adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata, turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina, peste briosele turnate punem cate un inel de ananas si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra, dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou. In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie, impreuna cu faina.
dupa ce sa racit complet prajitura se taie pe orizontala in jumatate si se aseaza in tava pentru briose asternuta cu folie alimentara partea de jos a prajiturii.
peste fiecare prajitura asezata in forma se toarna cate 2 linguri de crema si se da la frigider pentru 5 minute dupa care se scoate din frigider si se aseaza a doua parte de prajituta si se da iar la frigider pana se prinde bine crema . Dupa ce le scoateti din frigider, le scoateti cu atentie din forma de copt si desenati cu glazura pe fiecare prajitura indicile de pe ceas ora 23 si 55 de minute.
preparare crema:
Albusurile se mixeaza in spuma tare cu zaharul pana face moturi, laptele amestecat cu faina se ingroasa pe bain-marie pana devine ca o crema, dupa ce a atins temperatura camere se amesteca cate putin cu untul moale pana la omogenizatre, aceasta compozitie se toarna in albusul mixat preventiv si se amesteca usor cu o lingura de lemn pana la omogenizare, adaugati gelatina inmuiata preventiv in lapte rece si topita la fel la bain-marie in crema si amestecati energic pana la omogenizare.
glazura:
se bate in spuma albusul cu sucul de lamaine, se adauga zaharul pudra cate putin si se mixeaza in continuu pana devin la consistenta ca o frisca, glazura se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pana cand avem nevoie de ea.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii