autor:

Anastasia

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura tic_tac

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2010

Ingrediente
1 praf de copt, un pachetel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau orce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe, 1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker, folosim ca masura paharelul de la iaurt, 1/2 paharel de ulei sau margarina topita, dar nu fierbinte, 3 paharele de faina cernuta, 3 oua, 1 paharel de zahar tos, 1 cutie conserva de ananas taiata inele, avem nevoie de 12 inele, , pentru glazura:, 1 lingura de suc de lamaie, 150 gr. zahar pudra, 1 albus de ou, , pentru crema:, 3 albusuri, 150 ml. de lapte fiert si racit, 1 pachetel de gelatina de la Dr.Oetker, 50 de gr. de zahar, 1/2 fiola esenta de vanilie, 2 linguri faina, 30 de gr. unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam uleiul intr-o unda subtire cate putin, mixand in continuu pana i-l incorporam pe tot, adaugam esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt in trei ture si o amestecam usor cu o lingura de lemn sau plastic pana o icorporam pe toata, turnam aceasta compozitie intr-o forma pentru briose cu 12 portii, se umple doar doua treimi din inaltimea formei, nu se umple toata pentru ca creste in timpul coacerei, forma pentru briose trebuie sa fie unsa cu unt si tapetata cu faina, peste briosele turnate punem cate un inel de ananas si o dam la coptorul preaincalzit la 180 de grade Celsius, lasam sa se coaca 5 minute pe urma reducem focul la 165 de grade si mai lasam sa se coaca 30 de minute, pana se rumenesc putin pe deasupra, dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca putin si le scoatem pe un platou. In acesta compozitie se mai poate adauga si coaja rasa de la o lamaie, impreuna cu faina.
dupa ce sa racit complet prajitura se taie pe orizontala in jumatate si se aseaza in tava pentru briose asternuta cu folie alimentara partea de jos a prajiturii.
peste fiecare prajitura asezata in forma se toarna cate 2 linguri de crema si se da la frigider pentru 5 minute dupa care se scoate din frigider si se aseaza a doua parte de prajituta si se da iar la frigider pana se prinde bine crema . Dupa ce le scoateti din frigider, le scoateti cu atentie din forma de copt si desenati cu glazura pe fiecare prajitura indicile de pe ceas ora 23 si 55 de minute.
preparare crema:
Albusurile se mixeaza in spuma tare cu zaharul pana face moturi, laptele amestecat cu faina se ingroasa pe bain-marie pana devine ca o crema, dupa ce a atins temperatura camere se amesteca cate putin cu untul moale pana la omogenizatre, aceasta compozitie se toarna in albusul mixat preventiv si se amesteca usor cu o lingura de lemn pana la omogenizare, adaugati gelatina inmuiata preventiv in lapte rece si topita la fel la bain-marie in crema si amestecati energic pana la omogenizare.
glazura:
se bate in spuma albusul cu sucul de lamaine, se adauga zaharul pudra cate putin si se mixeaza in continuu pana devin la consistenta ca o frisca, glazura se acopera cu o folie alimentara si se da la rece pana cand avem nevoie de ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tic_tac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bretzel/ covrigi nemtesti

Bretzel/ covrigi nemtesti

Intr-un castron amestecati faina cu drojdia. Adaugati sarea, apa si laptele(la temperatura camerei).

11 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa cu nuca de cocos

Negresa cu nuca de cocos

Intr-un castron mare se bate untul cu zaharul pana cand se obtine o crema usoara si spumoasa.Se adauga

10 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Cred ca e un deliciu. Felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    O bunatate,felicitari.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 praf de copt
  • un pachetel de 125 de gr. de iaurt Activia cu gust de vanilie sau orce alt iaurt care va place poate fi si natural fara fructe
  • 1/2 esenta vanilie de la Dr. Oetker
  • folosim ca masura paharelul de la iaurt
  • 1/2 paharel de ulei sau margarina topita
  • dar nu fierbinte
  • 3 paharele de faina cernuta
  • 3 oua
  • 1 paharel de zahar tos
  • 1 cutie conserva de ananas taiata inele
  • avem nevoie de 12 inele
  • pentru glazura:
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 150 gr. zahar pudra
  • 1 albus de ou
  • pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 150 ml. de lapte fiert si racit
  • 1 pachetel de gelatina de la Dr.Oetker
  • 50 de gr. de zahar
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 30 de gr. unt

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Cred ca e un deliciu. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti