Prajitura Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tiramisu

Ingrediente

  • blatul
  • 12 oua
  • 330 g zahar
  • 5 g praf copt
  • 330 g faina
  • 50 g ulei
  • 500 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 50 ml coniac
  • 300 g mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g frisca batuta pt decor
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se prepara blatul:

Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina.

Se coc 20-25 minute la foc mediu in tava de cuptor pe hartie de copt

Cafeaua se amesteca cu coniacul, se bat galbenusele cu zaharul. Frisca se bate si ea, se amesteca mascarpone cu galbenusele si cu albusele, se bat 2 minute.

Asamblarea:

Se imparte blatul in 2 fasii, crema se imparte si ea in 2. Se aseaza 1 fasie, se insiropeaza, se pune crema, peste crema se pune fasia 2, se insiropeaza, se pune restul de crema, deasupra se decoreaza cu frisca si se cerne cacao cu o sita deasa.

Se tine 3 ore la frigider inainte de a fi portionata.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a iesit o prajitura grozav de buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor