Tiramisu rețeta originală
Se prepara blatul:
Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina.
Se coc 20-25 minute la foc mediu in tava de cuptor pe hartie de copt
Cafeaua se amesteca cu coniacul, se bat galbenusele cu zaharul. Frisca se bate si ea, se amesteca mascarpone cu galbenusele si cu albusele, se bat 2 minute.
Asamblarea:
Se imparte blatul in 2 fasii, crema se imparte si ea in 2. Se aseaza 1 fasie, se insiropeaza, se pune crema, peste crema se pune fasia 2, se insiropeaza, se pune restul de crema, deasupra se decoreaza cu frisca si se cerne cacao cu o sita deasa.
Se tine 3 ore la frigider inainte de a fi portionata.
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a iesit o prajitura grozav de buna!
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii