Tiramisu rețeta originală
Se prepara blatul:
Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina.
Se coc 20-25 minute la foc mediu in tava de cuptor pe hartie de copt
Cafeaua se amesteca cu coniacul, se bat galbenusele cu zaharul. Frisca se bate si ea, se amesteca mascarpone cu galbenusele si cu albusele, se bat 2 minute.
Asamblarea:
Se imparte blatul in 2 fasii, crema se imparte si ea in 2. Se aseaza 1 fasie, se insiropeaza, se pune crema, peste crema se pune fasia 2, se insiropeaza, se pune restul de crema, deasupra se decoreaza cu frisca si se cerne cacao cu o sita deasa.
Se tine 3 ore la frigider inainte de a fi portionata.
Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a iesit o prajitura grozav de buna!
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii