Tiramisu rețeta originală
Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:
Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin spumoase.Se adauga apoi crema Mascarpone si se amesteca usor pana se omogenizeaza amestecul.Intr-un alt bolse bat albusurile spuma si apoi se toarna peste amestecul de galbenusuri cu Mascarpone si se invarte usor cu lingura pana la omogenizare.Se bate frisca lichida si apoi se adauga peste amestecul de galbenusuri + Mascarpone + albusuri si se amesteca iar incet cu lingura pana la omogenizare.
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafeaua amestecata cu esentele de rom dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul,se incearca sa nu fie mult spatiu intre ele.(eu am folosit tava mica de aragaz in care am pus staniol).Dupa ce s-a pus primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema si se uniformizeaza.Apoi se pune al doilea strat de piscoturi inbibate in cafea si rom si se uniformizeaza cu restul de crema peste ele.Se pudreaza din belsug cu cacao incat sa formeze un strat uniform(sau se pot face si modele dupa preferinte).Se lasa la rece cateva ore.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii