autor:

Florina

» » Prajituri

Prajitura Tiramisu

Autor: Florina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 01 ianuarie 2010

Ingrediente
400 gr piscoturi Savoiardi,, 500 gr crema Mascarpone,, 4 oua,, 5 linguri de zahar,, 300 ml cafea tare fara zahar,, 3 esente de rom,, 500 ml frisca lichida,, cacao pentru ornat.

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin spumoase.Se adauga apoi crema Mascarpone si se amesteca usor pana se omogenizeaza amestecul.Intr-un alt bolse bat albusurile spuma si apoi se toarna peste amestecul de galbenusuri cu Mascarpone si se invarte usor cu lingura pana la omogenizare.Se bate frisca lichida si apoi se adauga peste amestecul de galbenusuri + Mascarpone + albusuri si se amesteca iar incet cu lingura pana la omogenizare.
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafeaua amestecata cu esentele de rom dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul,se incearca sa nu fie mult spatiu intre ele.(eu am folosit tava mica de aragaz in care am pus staniol).Dupa ce s-a pus primul strat de piscoturi se pune jumatate din crema si se uniformizeaza.Apoi se pune al doilea strat de piscoturi inbibate in cafea si rom si se uniformizeaza cu restul de crema peste ele.Se pudreaza din belsug cu cacao incat sa formeze un strat uniform(sau se pot face si modele dupa preferinte).Se lasa la rece cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura tiramisu

prajitura tiramisu

Se prepara blatul: Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de

14 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura acadea (cake pops)

Prajitura acadea (cake pops)

Eu am folosit biscuiti Pepito cu cacao si crema de lapte, dar puteti folosi biscuiti Oreo, Tempo

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petruta Stanescu , 23 decembrie 2013

    este f.buna,am facut-o.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Este un desert delicios!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

    Este prajitura mea preferata,o fac ori de cate ori vreau ceva dulce,cu multa frisca si fructe deasupra.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Superba prezentarea,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 400 gr piscoturi Savoiardi,
  • 500 gr crema Mascarpone,
  • 4 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 300 ml cafea tare fara zahar,
  • 3 esente de rom,
  • 500 ml frisca lichida,
  • cacao pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Florina
Tarta cu fructe Florina

Tarta cu fructe Florina

Aluatul se lasa la dezghetat si apoi se desface. Galbenusurile, zaharul tos si cel vanilat se mixeaza

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

20 voturi    13 comentarii
2h
Torturi
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )

Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si 1 plic zahar vanilat. Intre timp ouale se separa si

10 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Este un desert delicios!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Lady fingers