autor:

» » Prajituri

Tiramisu rețeta originală

Autor: Adriana Lang (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana Lang (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 iulie 2007

Ingrediente
400 gr piscoturi, 4 oua, 500 gr mascarpone, 4 lg zahar, 1/2 l cafea naturala, 1 lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 2h

403 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:



Se separa ouale, albusul se bate spuma tare. Se freaca galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat la albus. Se amesteca apoi compozitia cu mascarpone, pana se obtine o pasta.



Intr-un recipient ( tava, platou) se va aseza un rand piscoturi. Acestea le vom insiropa cu cafeaua in prealabil pregatita. Peste ele se va pune un strat de crema. Se continua asa pana la epuizarea materalului (piscoturi, cafea, crema).



Cand totul e gata se pudreaza pe deasupra cu cacao. Se pune la frigider 1/2 h si se serveste rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile

18 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Era sambata,afara ploua,era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Viorica Nechithi , 25 iulie 2015

    foarte buna

  • Ralu Ale , 20 decembrie 2013

    e ogad < bun delicens mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm va recomand sal faceti

  • Rusu Ilie , 02 iulie 2013

    O DELICATESE NU ALTCEVA SPLENDID.

    • Oana Alexandra_Gheorghiu

      Oana Alexandra_Gheorghiu (Bucatar) , 11 mai 2012

      Buna ziua! am urmat corect fiecare pas, fiecare gramaj, din ce cauza crema a iesit cam moale? se va intari dupa ce o pun la rece? Multumesc!

    • titi , 27 decembrie 2009

      cum obtin brinza mascarpone

    • mary , 03 decembrie 2009

      mia iesit super bn

    • Oly , 09 noiembrie 2009

      Am facut si eu tiramisu....este fff simplu si mai ales fff gustos...vo recomand

    • diana , 07 noiembrie 2009

      va salut st din portugalia nu am nici un comentariu astazi am facut reteta voastra si mia iesit este foarte buna si simpla sotul meu va fi foarte bucuros va multumesc cu multa stima si respect

    • catalina , 03 octombrie 2009

      in loc de mascarpone am pus branza topita si nuj sg daca imi iese:(( ce sa fac??

    • bibi , 17 septembrie 2009

      E bestiala, pup io!

    • dorina , 09 august 2009

      Am pregatit-o, e un deliciu, e buna cu draci.

    • diana , 14 iulie 2009

      E tare buna prajitura va recomand pentru sotii vostri cand vreti sa ii cuceriti cu ceva bun :P. va multumesc

    • LENA , 18 septembrie 2008

      Am si eu aceasta reteta este foarte buna si va spun asta fiind de profesie cofetar sef . O recomand multor prieteni .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

403 voturi

Ingrediente

  • 400 gr piscoturi
  • 4 oua
  • 500 gr mascarpone
  • 4 lg zahar
  • 1/2 l cafea naturala
  • 1 lingura cacao

Raporteaza reteta

Oana Alexandra_Gheorghiu (Bucatar)

Buna ziua! am urmat corect fiecare pas, fiecare gramaj, din ce cauza crema a iesit cam moale? se va intari dupa ce o pun la rece? Multumesc!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Brownies cu nuca