Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.
Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.
Nucile le tocam si le punem in compozitie.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.
Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii