autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura "toamnei" cu prune

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 septembrie 2014

Ingrediente
220 gr unt, 180 gr zahar, 4 oua, 250 gr faina, 1 canita mica miez de nuca, 1 praf de copt, coaja rasa de lamaie, 2 linguri iaurt, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit), zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.
Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.
Nucile le tocam si le punem in compozitie.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.
Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "toamnei" cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Desert fin din iaurt

Desert fin din iaurt

Fursecuri: Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat.

1 vot    6 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Kapuziner

Kapuziner

Se sparg ouale si se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zahar tos, ulei,

12 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 24 septembrie 2014

    Multumesc!

  • Fara foto

    Mariana Miu , 24 septembrie 2014

    very good

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 220 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1 canita mica miez de nuca
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta rustica cu cirese