autor:

Alina

» » Prajituri

Prajitura Tosca

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, , 4 albusuri de la oua foarte mari (XL), 120 g zahar, 60 g faina (3 lg cu varf), 30 g fulgi nuca de cocos (3lg cu varf), 5 g mac (1 lg cu varf), un praf sare, , Crema:, , 4 galbenusuri de la oua foarte mari, 150 ml lapte, 60 g faina, 10 g pudra de portocale (1 lg cu varf), 200 g smantana lichida, 1 lgt esenta rom, 7 g gelatina granule (Dr. Oetker), 25 ml apa rece, , Decor:, , biscuiti cu cafea, pudra de roscove, ciocolata amaruie

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:
1. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.
2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.

3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare.

4. Toarna compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
5. Dupa ce s-a copt scoti tava din cuptor si lasi sa blatul sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra.

Crema:
1. Intr-un vas amesteca bine laptele cu faina si cu pudra de portocale, ai grija sa nu faca cocoloase.




2. mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand se dechid la culoare si isi tripleaza volumul. Adauga mixul de lapte si faina in galbenusuri si omogenizeaza.
3. Pune compozitia intr-un vas cu fund dublu si pune vasul pe foc mic. Amesteca continuu pana cand se ingroasa.
4. Strecoara crema printr-o sita si o lasi sa se raceasca complet. Adauga apoi esenta de rom si amesteca bine.
Ce nu a trecut prin sita este pudra de portocale mai maricica.
5. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute, o dizolvi pe bain-marie.
6. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata apoi o inglobezi impreuna cu gelatina dizolvata in crema, cu ajutorul spatulei.

Asamblare:
1. Pui blatul pe un platou. Torni crema intr-un pos cu dui simplu, mare, si o pui deasupra in doua straturi. Introduci in frigider pentru 5 minute. Scoti de la frigider si spritezi restulde crema apoi introduci din nou in frigider, de data aceasta pentru o ora cel putin.
2. Pui din loc in loc biscuiti cu cafea si fasii de ciocolata, apoi pudrezi cu roscove.

Decor:
Topesti ciocolata si o intinzi pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt. O lasi 3-5 minute asa apoi treci pe deaupra ei cu o racleta cu dinti si apoi o rulezi cu grija si o introduci in frigider.

Nota:- poti folosi biscuiti obisnuiti insiropati cu cafea, iar deasupra lor poti turna glazura de ciocolata.
- daca vrei poti pune mai mult mac.
- in locul pudrei de portocale poti utiliza coaja proaspat razuita.
- pudra de portocale o obtii din coaja de portocala uscata data prin rasnita de cafea.
- e si mai delicioasa a doua zi dupa ce ati asambalt-o. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura Tosca

Prajitura Tosca

Blat 1: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in

52 voturi    15 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 03 februarie 2017

    E foarte interesanta! :)

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 albusuri de la oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 60 g faina (3 lg cu varf)
  • 30 g fulgi nuca de cocos (3lg cu varf)
  • 5 g mac (1 lg cu varf)
  • un praf sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri de la oua foarte mari
  • 150 ml lapte
  • 60 g faina
  • 10 g pudra de portocale (1 lg cu varf)
  • 200 g smantana lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 7 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa rece
  • Decor:
  • biscuiti cu cafea
  • pudra de roscove
  • ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

Mary

E foarte interesanta! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajiturica cu miere si fructe