Ingrediente
# Pentru blatul 1 avem nevoie de:, , # 6 albusuri, # 150 g zahar, # 50 g mac, # 2 linguri nuca de cocos, # 3 linguri faina, # 1/2 lingurita praf de copt, , # Pentru crema avem nevoie de:, , # 6 galbenusuri, # 8 linguri zahar, # 3 linguri amidon, # 225 ml lapte, # 200 g unt, # vanilie, , # Pentru sirop avem nevoie de:, , # 100 ml apa, # 100 g zahar, # 1 lingura lichior de ciocolata, , # Pentru blatul 2 avem nevoie de:, , # 150 g biscuiti obisnuiti, , # Pentru glazura avem nevoie de:, , # 100 g ciocolata amaruie, # 50 ml frisca lichida, # 50 g unt
Dificultate: Medie | Timp: 3h
66 voturi
Mod de preparare
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam in continuare pana bezeaua devine lucioasa. Adaugam macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia o turnam intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.
Crema:
Galbenusurile le frecam cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Adaugam amidonul si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Desfacem totul cu latele rece si punem pe aragaz la foc mic. Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia. Lasam la racit.
Intre timp batem untul spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si cu vanilia si-l adaugam cate putin in crema de galbenusuri bine racita.
Crema obtinuta se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.
Sirop:
Zaharul il caramelizam, apoi il \"stingem\" cu apa rece. Atentie la aburi! Lasam la racit si din cand in cand amestecam sa se topeasca zaharl caramel. Dupa racire adaugam si lichiorul.
Biscuitii ii insiropam, apoi ii aliniem frumos peste stratul de crema.
Glazura:
Ciocolata o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.
Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.
GabyDany EdyAle Stoicea , 14 octombrie 2013
poi daca nu ma insel Adriana a papat... ia intreabo.....;)
Gabriel Marian Tudorache , 14 octombrie 2013
sa mai faci sa ne trimeti si nou so degustam si sati dam o nota mare gabi
GabyDany EdyAle Stoicea , 14 octombrie 2013
e super buna... am facut-o de numarate ori...
Dumitras Catalina , 02 iulie 2013
o minunatie!
Tamara Untaru , 26 iunie 2013
sunteti cei mai tarii retetele postate sunt fffff bune merita ancercate.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 iulie 2012
Un desert delicios!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010
Arata foarte bine.Esti o adevarata maestra.Felicitari!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 mai 2010
Delicioasa reteta ta!***** Am mancat la Cami cand am vizitat-o si abia am astepta sa o fac si eu.
husni (Chef de cuisine) , 07 mai 2010
Multumesc Miha;biscuitii mei,inseamna ca erau subtiri; voi cauta alt tip. Spune-mi,te rog,Miha,siropul era rece,sau caldut?
miha278 (Chef de cuisine) , 06 mai 2010
Husni, am pus doar un singur rand de biscuiti. Am folosit biscuiti obisnuiti, biscuiti populari le mai spune. Sunt niste biscuiti ne-dulci si destul de grosi. Nu mai stiu cate bucati au fost, dar nu 30 cu siguranta. Probabil ca depinde de felul de biscuiti folositi cam cat intra la prajitura, trebuie folosit doar un singur rand.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010
Arata minunat, am salvat reteta.
Sidy , 14 februarie 2010
Waw...cred ca este delicioasa..... Cu siguranta am sa o testez.....dar fara mac( nu ma omor dupa el) Felicitari Miha !