Prajitura tres leches

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura tres leches

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 ouă
  • 250 g faina
  • 250 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 2 lg praf de copt
  • 1/2 lg esenta de vanilie
  • (unt pt tapetat tava)
  • Sirop:
  • 500 ml lapte
  • 500 ml lapte evaporat
  • 500 ml lapte condensat
  • 1 lg esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul (galbenusurile se vor albi), apoi se adauga faina cernuta, laptele, praful de copt si vanilia. La final se incorporeaza albusurile.

Se tapeteaza tava cu unt si faina. Apoi se dauga aluatul. Se coace timp de 30-40 min la o temperatura medie.(Cuptorul trebuie preincalzit).

Aluatul e gata in momentul in care daca il intepam cu o scobitoare aceasta ramane curata.

Siropul:

Se amesteca cele trei tipuri de lapte si vanilia, se bat usor cu un tel.

Aluatul se lasa sa se raceasca complet, dupa care se inteapa cu o lingurita. Apoi se dauga siropul de lapte.

Se da la rece pentru cateva ore, pana cand aluatul a incorporat siropul in intregime.

Se serveste cu frisca, fructe sau se poate orna cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Observatie: din pacate e cam greu de facut acesata prajitura in Romania din cauza ca unele ingrediente se gasesc foarte greu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise