autor:

Alecs A.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura tres leches

Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alecs A. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2009

Ingrediente
Aluat:, 5 ouă, 250 g faina, 250 g zahar tos, 100 ml lapte, 2 lg praf de copt, 1/2 lg esenta de vanilie, (unt pt tapetat tava), Sirop:, 500 ml lapte, 500 ml lapte evaporat, 500 ml lapte condensat, 1 lg esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aluat:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul (galbenusurile se vor albi), apoi se adauga faina cernuta, laptele, praful de copt si vanilia. La final se incorporeaza albusurile.
Se tapeteaza tava cu unt si faina. Apoi se dauga aluatul. Se coace timp de 30-40 min la o temperatura medie.(Cuptorul trebuie preincalzit).
Aluatul e gata in momentul in care daca il intepam cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Siropul:
Se amesteca cele trei tipuri de lapte si vanilia, se bat usor cu un tel.
Aluatul se lasa sa se raceasca complet, dupa care se inteapa cu o lingurita. Apoi se dauga siropul de lapte.
Se da la rece pentru cateva ore, pana cand aluatul a incorporat siropul in intregime.
Se serveste cu frisca, fructe sau se poate orna cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Observatie: din pacate e cam greu de facut acesata prajitura in Romania din cauza ca unele ingrediente se gasesc foarte greu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tres leches" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose tiramisu

Briose tiramisu

Crema Branza mascarpone se mixeaza bine cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si albusurile. Se

18 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

21 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana D , 12 martie 2017

    cum este acela "lapte evaporat" ?

  • Fara foto

    Camy , 21 noiembrie 2015

    Reteta nu e spaniola..e de origene latino americana

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Ce frumos arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Interesanta reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      E buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Arata super bine...

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Ma tot gandesc la cum sa o adaptez pentru tara noastra ca sa o pot face mai des...am cateva idei...o sa le pun in aplicare si cand gasesc varianta cea mai buna o sa o postez pe site.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      E clar, am salvat-o dar nu se ştie dacă o pot prepara. Dar nu se poate adapta la ce găsim noi pe piaţă?

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Pacat ca unele ingrediente se gasesc asa de greu pentru ca prajitura e foarte delicioasa si destul de usor de facut.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Da ai avut dreptate la observatii ca in Romania se poate face cam greu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 ouă
  • 250 g faina
  • 250 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 2 lg praf de copt
  • 1/2 lg esenta de vanilie
  • (unt pt tapetat tava)
  • Sirop:
  • 500 ml lapte
  • 500 ml lapte evaporat
  • 500 ml lapte condensat
  • 1 lg esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Alecs A.
Cheesecake

Cheesecake

Crusta: Se dau biscuitii prin razatoare. Se pun intr-o forma rotunda cu diametrul de 23 cm, inalta

6 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Torturi
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Zaharul si apa se pun la fiert pana devin un sirop gros asemanator la consistenta cu mierea. Se adauga

21 voturi    15 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Muffins/briose cu dulceata de afine

Muffins/briose cu dulceata de afine

Laptele, oul si uleiul se amesteca si se bat cu telul. Apoi se adauga la amestecul de ingrediente

6 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Roxana D

cum este acela "lapte evaporat" ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea