Aluat:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul (galbenusurile se vor albi), apoi se adauga faina cernuta, laptele, praful de copt si vanilia. La final se incorporeaza albusurile.
Se tapeteaza tava cu unt si faina. Apoi se dauga aluatul. Se coace timp de 30-40 min la o temperatura medie.(Cuptorul trebuie preincalzit).
Aluatul e gata in momentul in care daca il intepam cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Siropul:
Se amesteca cele trei tipuri de lapte si vanilia, se bat usor cu un tel.
Aluatul se lasa sa se raceasca complet, dupa care se inteapa cu o lingurita. Apoi se dauga siropul de lapte.
Se da la rece pentru cateva ore, pana cand aluatul a incorporat siropul in intregime.
Se serveste cu frisca, fructe sau se poate orna cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Observatie: din pacate e cam greu de facut acesata prajitura in Romania din cauza ca unele ingrediente se gasesc foarte greu.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii