Aluat:
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul (galbenusurile se vor albi), apoi se adauga faina cernuta, laptele, praful de copt si vanilia. La final se incorporeaza albusurile.
Se tapeteaza tava cu unt si faina. Apoi se dauga aluatul. Se coace timp de 30-40 min la o temperatura medie.(Cuptorul trebuie preincalzit).
Aluatul e gata in momentul in care daca il intepam cu o scobitoare aceasta ramane curata.
Siropul:
Se amesteca cele trei tipuri de lapte si vanilia, se bat usor cu un tel.
Aluatul se lasa sa se raceasca complet, dupa care se inteapa cu o lingurita. Apoi se dauga siropul de lapte.
Se da la rece pentru cateva ore, pana cand aluatul a incorporat siropul in intregime.
Se serveste cu frisca, fructe sau se poate orna cu nuca de cocos.
Pofta buna!
Observatie: din pacate e cam greu de facut acesata prajitura in Romania din cauza ca unele ingrediente se gasesc foarte greu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii