autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura tropicala.

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 portii:, , - 400 g stafide, - 50 g fulgi de nuca de cocos, - 125 ml rom, - 400 g fructe tropicale uscate (ananas, papaia, mango), - 100 g cirese glasate, - 100 g coaja de portocala zaharisita, - 100 g migdale, - 100 g nuci, - 280 g faina, - 100 g unt, - 100 g zahar tos, - 5 oua, - lingura lapte, - 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca stafidele cu nuca de cocos si romul si se lasa la macerat cateva ore. A doua zi, se taie fructele uscate in bucatele, ciresele se taie in jumatate, coaja de portocala in fasii subtiri si se amesteca cu nucile taiate bucati si cu 200 g faina cernuta impreuna cu bicarbonatul. Intr-un vas, separat, se bate bine untul, se incorporeaza treptat zaharul si se bate pana se topeste. Ouale se bat cu laptele si se incorporeaza treptat in crema de unt. Se adauga restul de faina, se amesteca. Se adauga compozitia de fructe si nuci si se amesteca usor, apoi se toarna totul intr-o forma de savarina, tapetata cu hartie unsa cu unt si pudrata cu faina. Se coace, la foc potrivit, aproximativ doua ore. Cand este gata, se scoate din tava, se inlatura hartia si se decoreaza cu fructe glasate sau uscate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tropicala." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
craciunul

craciunul

stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul

6 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu budinca si prune

Prajitura cu budinca si prune

Mai intai pregatim budinca de vanilie: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii:
  • - 400 g stafide
  • - 50 g fulgi de nuca de cocos
  • - 125 ml rom
  • - 400 g fructe tropicale uscate (ananas
  • papaia
  • mango)
  • - 100 g cirese glasate
  • - 100 g coaja de portocala zaharisita
  • - 100 g migdale
  • - 100 g nuci
  • - 280 g faina
  • - 100 g unt
  • - 100 g zahar tos
  • - 5 oua
  • - lingura lapte
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

82 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Guguluf cu visine