autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajitura tropicala.

Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: claud1a04 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru 10 portii:, , - 400 g stafide, - 50 g fulgi de nuca de cocos, - 125 ml rom, - 400 g fructe tropicale uscate (ananas, papaia, mango), - 100 g cirese glasate, - 100 g coaja de portocala zaharisita, - 100 g migdale, - 100 g nuci, - 280 g faina, - 100 g unt, - 100 g zahar tos, - 5 oua, - lingura lapte, - 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Dificultate: Redusa Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca stafidele cu nuca de cocos si romul si se lasa la macerat cateva ore. A doua zi, se taie fructele uscate in bucatele, ciresele se taie in jumatate, coaja de portocala in fasii subtiri si se amesteca cu nucile taiate bucati si cu 200 g faina cernuta impreuna cu bicarbonatul. Intr-un vas, separat, se bate bine untul, se incorporeaza treptat zaharul si se bate pana se topeste. Ouale se bat cu laptele si se incorporeaza treptat in crema de unt. Se adauga restul de faina, se amesteca. Se adauga compozitia de fructe si nuci si se amesteca usor, apoi se toarna totul intr-o forma de savarina, tapetata cu hartie unsa cu unt si pudrata cu faina. Se coace, la foc potrivit, aproximativ doua ore. Cand este gata, se scoate din tava, se inlatura hartia si se decoreaza cu fructe glasate sau uscate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tropicala." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu frisca si biscuiti

Prajitura cu frisca si biscuiti

Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu zaharul pana se obtine o spuma si albusurile se bat cu

22 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Trufe de ciocolata

Trufe de ciocolata

Ciocolata se topeste la bain-marie, aproape la rece. Peste ciocolata topita se adauga frisca (cele

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii:
  • - 400 g stafide
  • - 50 g fulgi de nuca de cocos
  • - 125 ml rom
  • - 400 g fructe tropicale uscate (ananas
  • papaia
  • mango)
  • - 100 g cirese glasate
  • - 100 g coaja de portocala zaharisita
  • - 100 g migdale
  • - 100 g nuci
  • - 280 g faina
  • - 100 g unt
  • - 100 g zahar tos
  • - 5 oua
  • - lingura lapte
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Raporteaza reteta

Retete
de claud1a04
Negresa de Craciun

Negresa de Craciun

1. Se ia un castron curat incapator se se separa 10 oua albusul se pune in castron separat

82 voturi    36 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii,

17 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Salate de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura caramel