autor:

Lia Maria

» » Prajituri

Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2012

Ingrediente
4 oua, 500g zahar, 175ml ulei, 175ml lapte, 700g branza dulce de vaci, 400g smantana 12%, 2 lingurite extract de vanilie, 400g faina, 2 plicuri praf de copt, 500g visine proaspete (fara samburi), 20g unt (pt uns tava)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

17 voturi

Mod de preparare

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Mixand in continuare, adaugam in fir uleiul, apoi laptele.
In al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.
In al treilea bol amestecam faina cu praful de copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.
Pentru a optine coca propriuzisa incepem sa le incorporam astfel:
Adaugam in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana la incorporare.
Aluatul este moale si are consistenta clatitelor americane.
Ungem o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.
Cand este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta si fara crapaturi.
Cand este complet rece, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata, cu branza dulce si visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort din cupcakes

Tort din cupcakes "Manunchi de flori"

Procedeul e foarte simplu: amestecati toate solidele, adica faina + praf copt + zahar tos + zahar

2 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa  cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si impreuna cu zaharul pana se formeaza o bezea.Galbenusurile

8 voturi    14 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • sarbu

    sarbu (Chef de cuisine):

    Felicitari si multumiri pentru reteta! Foarte gustoasa, foarte aspectuoasa si foarte simplu de preparat. Ne-a indulcit Craciunul :)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nastasescu Rodica , 23 iulie 2015

    si tava de ce dimenisiune vad ca nu prea dati dimensiunile tavilor la retete!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Rodica Comaniciu , 17 octombrie 2014

    O sa o incerc dar cu siguranta o sa pun mai putin zahar, 500 de grame la o prajitura mi se pare exagerat de mult si nesanatos...

  • Fara foto

    Mark Maryan , 23 septembrie 2014

    arata foarte bine o sa o pregatesc si eu va multumim pentru toate retetele

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2013

      Mult spor dorina sandu,si pofta buna !

    • Fara foto

      dorina sandu , 08 septembrie 2013

      incerc si eu ...sigur este ffffff.buna

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 august 2012

      xtyna, ma bucur ca-ti place prajiturica si desigur ca te-ai hotarat sa o incerci. De-abea astept impresii de la tine sa-mi spui daca v-a placut :) si mai ales pustiu-lui :))) O saptamana linistita !

    • xtyna

      xtyna (Chef de cuisine) , 04 august 2012

      ce bine suna! abia astept sa o incerc.cred ca baietelul meu va pune stapanire pe tava inainte sa o tai...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Multumesc Maria Elena ! este un deliciu intradevar....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

      Lia cred ca e un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

17 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500g zahar
  • 175ml ulei
  • 175ml lapte
  • 700g branza dulce de vaci
  • 400g smantana 12%
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 500g visine proaspete (fara samburi)
  • 20g unt (pt uns tava)

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Mult spor dorina sandu,si pofta buna !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura finlandeza cu mere