Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura turnata cu mere

Ingrediente

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt .

Mod de preparare

-Ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul.

-Apoi se pune faina+praful de copt,alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand il punem in tava.

-Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii.

-Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna 1/2 din compozitie si se baga la cuptor 10 minute.Se scoate din cuptor,se pun merele taiate felii apoi cealalta jumatate din compozitie.Se presara scortisoara si se baga la cuptor,la 180C.

-In reteta originala trebuia sa calim merele cu zahar,apoi sa adaugam scortisoara si sa le amestecam...

...am facut de multe ori aceasta prajitura si intotdeauna am calit merele,insa acum mi-am permis sa fac o mica schimbare si a iesit super .

De obicei, eu fac cantitate dubla ca iasa mai multa.

Recipe by Anat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise