autor:

meosiris

» » Prajituri

Prajitura turnata cu mere

Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: meosiris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
2 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 12 linguri faina, 1 praf de copt .

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

20 voturi

Mod de preparare

-Ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul.
-Apoi se pune faina+praful de copt,alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand il punem in tava.
-Curatam merele de coaja si cotor, apoi le taiem felii.
-Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna 1/2 din compozitie si se baga la cuptor 10 minute.Se scoate din cuptor,se pun merele taiate felii apoi cealalta jumatate din compozitie.Se presara scortisoara si se baga la cuptor,la 180C.
-In reteta originala trebuia sa calim merele cu zahar,apoi sa adaugam scortisoara si sa le amestecam...
...am facut de multe ori aceasta prajitura si intotdeauna am calit merele,insa acum mi-am permis sa fac o mica schimbare si a iesit super .


De obicei, eu fac cantitate dubla ca iasa mai multa.


Recipe by Anat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu

7 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc cu cele 5-6 linguri de zahar

29 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    neculaescu daniela , 07 aprilie 2015

    economica si super buna

  • Fara foto

    Aida Fichitiu , 24 septembrie 2014

    Cred ca e buna

  • roxi-roxi

    roxi-roxi (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2013

    A facut-o si eu si am devenit fanul retetei, delicioasa si rapida

    • Fara foto

      Carp Daniela-doina , 05 octombrie 2013

      foarte,foarte delicioasa si usor de preparat (Y)

    • Fara foto

      Cristian Fcsb , 24 septembrie 2013

      EU CRED CA MERE SE PUNE CAM 1 KG

    • Fara foto

      Elena Dragomir , 24 septembrie 2013

      Cred ca e buna

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 23 septembrie 2013

      Eu bat ouale ca la pandispan doar ca pun si o cana de iaurt iar merele le tai felii sau cuburi si le dau un pic prin zahar pudra. Iese foarte buna si se poate face cu pere, prune sau dovleac (razuit si calit). Pofta buna !

    • Fara foto

      Emilia Vasile , 23 septembrie 2013

      Albusurile,se bat spuma,s-au intregi se freaca cu zaharul,multumesc!!

    • Fara foto

      Delia Coman , 23 septembrie 2013

      f. usoara !

    • Fara foto

      Pîrvu Nicoleta , 23 septembrie 2013

      Cred ca e buna

    • Fara foto

      Maria Dan , 23 septembrie 2013

      Si merele cate? macar dati retetele in intregime>>

    • Fara foto

      Monica Harosa Monica , 23 septembrie 2013

      foarte buna

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Usor de facut si foarte gustoasa cred !Am salvat reteta ! Dar oare de ce i-o fi spunand asa ?

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      o reteta interesanta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Am salvat reteta, insa eu am o problema cu dimensiunile tavii, acest amanunt este primul pe care ar trebui sa il faca cunoscut o gospodina adevarata, un detaliu care l-am retinut de la profesoara de practica de la care am invatat f. multe de-ale gatitului. Aici, e adevarat nu influenteaza pre mult marimea tavii, dar la cele cu foi e f. important. Are dreptate Mihaela, nu ai specificat cate mere folosim, trebuia specificata o anumita cantitate de la care sa plecam. In rest, prajitura arata foarte bine. Sper sa nu te superi.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Foarte intersanta reteta, doar ca nu am inteles cate mere trebuiesc! Oricum , salvez reteta si o sa incerc sa vad ce iese!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

20 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt .

Raporteaza reteta

Retete
de meosiris
Cremsnit

Cremsnit

-Se bat albusurile cu zaharul , apoi se adauga pe rand galbenusurile si amidonul. -Laptele se pune

10 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura "Dintii negresei"

Prajitura "Dintii negresei"

-Amesteci Galbenusurile cu restul ingredientelor. -Trebuie sa obtii un aluat omogen,pe care

84 voturi    22 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura a la Daneza

Prajitura a la Daneza

blat: -Mixam galbenusurile cu zaharul pana compozitia se albeste. -Adaugam apa, apoi faina+praful

44 voturi    11 comentarii
4h
Prajituri

neculaescu daniela

economica si super buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete in 2 culori