Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu mere

Ingrediente

  • 18 linguri de zahar,
  • 18 linguri de ulei,
  • 18 linguri de lapte,
  • 4 oua,
  • 2-3 linguri de scortisoara,
  • un plic de praf de copt,
  • 1 kg si jumatate de mere,
  • 24 de linguri de faina,
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Mod de preparare Mere:

Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si lasam sa se caleasca pana cand merele se inmoaie, aproximativ 5 minute.

MOD DE PREPARARE BLAT:

Cele 4 oua le mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam diferenta de zahar si mixam, adaugam si uleiul, amestecam. Laptele il vom adauga putin cate putin amestecand continuu, iar dupa ce am pus tot laptele adaugam si faina, pe care o amestecati cu praful de copt, putin cate putin pana o incorporati pe toata.

Asamblare:

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune-ti jumatate din compozitia de blat si lasati la cumptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 10 minute. Dupa ce scoateti blatul, puneti toata cantitatea de mere uniform, peste blat, apoi peste mere pune-ti jumatatea ramasa de aluat si lasati la cuptor 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste putin.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor