Mod de preparare Mere:
Punem merele la calit impreuna cu 5-6 linguri de zahar si scortisoara si lasam sa se caleasca pana cand merele se inmoaie, aproximativ 5 minute.
MOD DE PREPARARE BLAT:
Cele 4 oua le mixam bine cu un praf de sare,apoi adaugam diferenta de zahar si mixam, adaugam si uleiul, amestecam. Laptele il vom adauga putin cate putin amestecand continuu, iar dupa ce am pus tot laptele adaugam si faina, pe care o amestecati cu praful de copt, putin cate putin pana o incorporati pe toata.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt pune-ti jumatate din compozitia de blat si lasati la cumptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 10 minute. Dupa ce scoateti blatul, puneti toata cantitatea de mere uniform, peste blat, apoi peste mere pune-ti jumatatea ramasa de aluat si lasati la cuptor 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste putin.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu