Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua (faina si laptele) se alterneaza.
Compozitia rezultata (aluatul), trebuie sa curga, dar sa fie mai groasa decit compozitia de clatite.
O tava (eu folosesc pentru cantitatea asta, rotunda, diametru de 36 cm) se unge cu unt, se presara cu faina. Jumatate din aluat,se toarna in tava, apoi se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 12 minute (se coace de cca jumate). Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mere, se presara nucile, deasupra se toarna a doua jumatate de aluat.
Se da la cuptor (foc mediu), cam 40 minute.
Se taie cind e rece complet.
Umplutura de mere: merele, curatate, se taie (felii subtiri sau se rad), se calesc cu 1 lingura de zahar, pina scade zeama lasata. Cind e rece, se pune scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii