Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura turnata cu mere

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 oua
  • 250 g zahar
  • cca 240 ml ulei
  • cca180 ml lapte
  • arome
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 1 lingura zahar
  • 2-3 linguri de nuca macinata (se poate si fara)
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua (faina si laptele) se alterneaza.

Compozitia rezultata (aluatul), trebuie sa curga, dar sa fie mai groasa decit compozitia de clatite.

O tava (eu folosesc pentru cantitatea asta, rotunda, diametru de 36 cm) se unge cu unt, se presara cu faina. Jumatate din aluat,se toarna in tava, apoi se da la cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 12 minute (se coace de cca jumate). Se scoate din cuptor, se pune umplutura de mere, se presara nucile, deasupra se toarna a doua jumatate de aluat.

Se da la cuptor (foc mediu), cam 40 minute.

Se taie cind e rece complet.

Umplutura de mere: merele, curatate, se taie (felii subtiri sau se rad), se calesc cu 1 lingura de zahar, pina scade zeama lasata. Cind e rece, se pune scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise