Prajitura tutti-frutti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • faina cit cuprinde
  • 1 praf de copt stins in 50 ml lapte cald
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita cacao
  • visine(compot sau proaspete fara simburi)
  • o esenta de rom
  • crema:
  • 2 budinci vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic frisca
  • 650 ml lapte
  • 500 ml suc de portocale fara acid(din comert)
  • 2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
  • 1/2 compot de ananas bucati
  • glazura:
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 125 ml suc ananas
  • 125 ml suc de visine
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Blat:

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.

In tava unsa si tapetata se pune 3/4 din aluat.1/4 se amesteca cu cacao si se toarna aleatoriu in tava.Deasupra se pun visinele care au fost in prealabil inmuiate in esenta de rom si se da la cuptor.Prajitura se raceste.

Crema:

Cele doua budinci impreuna cu sase linguri de zahar se dizolva in 100 ml suc portcale.500 ml de lapte si cu restul de 400 ml suc de portocale se pun la fiert.Se adauga budincile dizolvate si se fierb pina se ingroasa.

Separat se inmoie in apa rece (aprox.150 ml )cele 2 plicuri de gelatina alimentara.Dupa ce gelatina a crescut,

se pune deasupra focului(nu direct pe foc)pina se topeste.Se racoreste putin si apoi se amesteca cu crema de budinca.Intre timp se bate frisca cu 150 ml de lapte rece.Cind budinca este aproape rece se amesteca cu frisca.

Crema se aseaza peste prajitura(eu las prajitura in tava pina la terminare).Peste crema se aseaza bucatelele de ananas.

Glazura:

se amesteca plicul de tort jelee cu doua linguri de zahar si cu sucurile indicate.Se fierbe.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna cu lingura peste prajitura,astfel incit sa fie uniforma.Se da la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise