autor:

gabriela bacila

» » Dulciuri diverse

Prajitura tutti-frutti

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
aluat:, 3 oua, 15 linguri zahar, 15 linguri lapte, 15 linguri ulei, faina cit cuprinde, 1 praf de copt stins in 50 ml lapte cald, 1 zahar vanilat, 1 lingurita cacao, visine(compot sau proaspete fara simburi), o esenta de rom, , crema:, 2 budinci vanilie, 6 linguri zahar, 1 plic frisca, 650 ml lapte, 500 ml suc de portocale fara acid(din comert), 2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker, 1/2 compot de ananas bucati, , glazura:, 1 plic tort jelee rosu, 125 ml suc ananas, 125 ml suc de visine, 2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.
In tava unsa si tapetata se pune 3/4 din aluat.1/4 se amesteca cu cacao si se toarna aleatoriu in tava.Deasupra se pun visinele care au fost in prealabil inmuiate in esenta de rom si se da la cuptor.Prajitura se raceste.
Crema:
Cele doua budinci impreuna cu sase linguri de zahar se dizolva in 100 ml suc portcale.500 ml de lapte si cu restul de 400 ml suc de portocale se pun la fiert.Se adauga budincile dizolvate si se fierb pina se ingroasa.
Separat se inmoie in apa rece (aprox.150 ml )cele 2 plicuri de gelatina alimentara.Dupa ce gelatina a crescut,
se pune deasupra focului(nu direct pe foc)pina se topeste.Se racoreste putin si apoi se amesteca cu crema de budinca.Intre timp se bate frisca cu 150 ml de lapte rece.Cind budinca este aproape rece se amesteca cu frisca.
Crema se aseaza peste prajitura(eu las prajitura in tava pina la terminare).Peste crema se aseaza bucatelele de ananas.
Glazura:
se amesteca plicul de tort jelee cu doua linguri de zahar si cu sucurile indicate.Se fierbe.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna cu lingura peste prajitura,astfel incit sa fie uniforma.Se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tutti-frutti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu urda si dulceata de mere

Papanasi cu urda si dulceata de mere

Urda se pune intr-un lighenas impreuna cu ouale,sarea si zaharul vanilat.Se amesteca totul bine.Faina

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Palmieri cu zahar

Palmieri cu zahar

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu

26 voturi    13 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    cred ca e un deliciu

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • faina cit cuprinde
  • 1 praf de copt stins in 50 ml lapte cald
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita cacao
  • visine(compot sau proaspete fara simburi)
  • o esenta de rom
  • crema:
  • 2 budinci vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic frisca
  • 650 ml lapte
  • 500 ml suc de portocale fara acid(din comert)
  • 2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
  • 1/2 compot de ananas bucati
  • glazura:
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 125 ml suc ananas
  • 125 ml suc de visine
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
monik

monik (Chef de cuisine)

cred ca e un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta aromata de toamna Placinta aromata de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dovleac fiert in lapte - desert