autor:

gabriela bacila

» » Dulciuri diverse

Prajitura tutti-frutti

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
aluat:, 3 oua, 15 linguri zahar, 15 linguri lapte, 15 linguri ulei, faina cit cuprinde, 1 praf de copt stins in 50 ml lapte cald, 1 zahar vanilat, 1 lingurita cacao, visine(compot sau proaspete fara simburi), o esenta de rom, , crema:, 2 budinci vanilie, 6 linguri zahar, 1 plic frisca, 650 ml lapte, 500 ml suc de portocale fara acid(din comert), 2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker, 1/2 compot de ananas bucati, , glazura:, 1 plic tort jelee rosu, 125 ml suc ananas, 125 ml suc de visine, 2 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.
In tava unsa si tapetata se pune 3/4 din aluat.1/4 se amesteca cu cacao si se toarna aleatoriu in tava.Deasupra se pun visinele care au fost in prealabil inmuiate in esenta de rom si se da la cuptor.Prajitura se raceste.
Crema:
Cele doua budinci impreuna cu sase linguri de zahar se dizolva in 100 ml suc portcale.500 ml de lapte si cu restul de 400 ml suc de portocale se pun la fiert.Se adauga budincile dizolvate si se fierb pina se ingroasa.
Separat se inmoie in apa rece (aprox.150 ml )cele 2 plicuri de gelatina alimentara.Dupa ce gelatina a crescut,
se pune deasupra focului(nu direct pe foc)pina se topeste.Se racoreste putin si apoi se amesteca cu crema de budinca.Intre timp se bate frisca cu 150 ml de lapte rece.Cind budinca este aproape rece se amesteca cu frisca.
Crema se aseaza peste prajitura(eu las prajitura in tava pina la terminare).Peste crema se aseaza bucatelele de ananas.
Glazura:
se amesteca plicul de tort jelee cu doua linguri de zahar si cu sucurile indicate.Se fierbe.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna cu lingura peste prajitura,astfel incit sa fie uniforma.Se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tutti-frutti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Intr-un castron punem faina cernuta, zaharul praf, untul rece taiat bucatele si galbenusul de ou.

4 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    cred ca e un deliciu

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri ulei
  • faina cit cuprinde
  • 1 praf de copt stins in 50 ml lapte cald
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingurita cacao
  • visine(compot sau proaspete fara simburi)
  • o esenta de rom
  • crema:
  • 2 budinci vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic frisca
  • 650 ml lapte
  • 500 ml suc de portocale fara acid(din comert)
  • 2 plicuri gelatina alimentara Dr.Oetker
  • 1/2 compot de ananas bucati
  • glazura:
  • 1 plic tort jelee rosu
  • 125 ml suc ananas
  • 125 ml suc de visine
  • 2 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
monik

monik (Chef de cuisine)

cred ca e un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Placinta Rulou cu mere