Blat:
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca.
In tava unsa si tapetata se pune 3/4 din aluat.1/4 se amesteca cu cacao si se toarna aleatoriu in tava.Deasupra se pun visinele care au fost in prealabil inmuiate in esenta de rom si se da la cuptor.Prajitura se raceste.
Crema:
Cele doua budinci impreuna cu sase linguri de zahar se dizolva in 100 ml suc portcale.500 ml de lapte si cu restul de 400 ml suc de portocale se pun la fiert.Se adauga budincile dizolvate si se fierb pina se ingroasa.
Separat se inmoie in apa rece (aprox.150 ml )cele 2 plicuri de gelatina alimentara.Dupa ce gelatina a crescut,
se pune deasupra focului(nu direct pe foc)pina se topeste.Se racoreste putin si apoi se amesteca cu crema de budinca.Intre timp se bate frisca cu 150 ml de lapte rece.Cind budinca este aproape rece se amesteca cu frisca.
Crema se aseaza peste prajitura(eu las prajitura in tava pina la terminare).Peste crema se aseaza bucatelele de ananas.
Glazura:
se amesteca plicul de tort jelee cu doua linguri de zahar si cu sucurile indicate.Se fierbe.Se lasa putin sa se racoreasca,apoi se toarna cu lingura peste prajitura,astfel incit sa fie uniforma.Se da la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii