Faina, zaharul si untul se freaca intre degete, pina se obtin niste firimituri. Se presara uniform intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hirtie de copt si se preseaza bine cu palma. Se coace cam 30 de minute la foc mic (160 C).
Separat, se amesteca intr-un ibric componentele pentru caramel. Se pune ibricul mai intii la foc mare, pina incepe sa fiarba compozitia, apoi se da focul la minim si se tine cam 20-30 minute. Se amesteca incontinuu. Atentie, la inceput, cind compozitia e mai lichida, are tendinta sa dea in foc, in acest caz, se va lua de pe foc periodic, pentru a cobori spuma care se ridica. Caramelul trebuie sa iasa gros, de culoare maro deschis.
Dupa ce s-a racit blatul, se toarna caramelul peste el si se intinde uniform cu lingura. Se da prajitura la rece pentru vreo jumatate de ora.
Pentru glazura, se topeste ciocolata si se intinde peste prajitura. Se da la rece pina se intareste glazura.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii