autor:

sdeya

» » Prajituri

Prajitura usoara (10 minute)

Autor: sdeya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sdeya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
2 oua, 10 linguri zahar, 1 praf de copt, 5 ling de ulei, 1 cana de lapte, 2 linguri de gem sau marmelada, 14 linguri de faina, (rahat, stafide, nuca, nuca de cocos ,ce aveti in casa si vrei sa improvizati)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

76 voturi

Mod de preparare

2 oua intregi cu 10 linguri de zahar se amesteca bine cu mixerul, dupa 10 minute se adauga 1 praf de copt, 5 linguri de ulei, 2 lingui de gem (marmelada) si o cana de lapte, se amesteca bine apoi se adauga treptat 14 linguri faina.

Se amesteca bine si se da la cuptor, in tava unsa bine si tapetata cu hirtie de copt, pt cine doreste poate adauga si rahat, stafide, nuca sau ce doreste in compozitie.

Compozitia este pt tava mica (de 15/30 cm), daca aveti tava mare dublati compozitia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura usoara (10 minute)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 8 comentarii

  • Adina Gabriella , 02 decembrie 2013

    Dar cat se da la cuptor ?

  • andreea , 28 noiembrie 2013

    o sa incerc si spes sa iasa gustoasa

  • andreea , 21 mai 2013

    eu am 13 ani si mi-a reusit si o s-o mai fac de multe ori am facut cu visine incercati e zuper buna multumim :*

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      precis delicioasa!

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 06 mai 2012

      Faina !!! Simpla si buna........

    • ada (Bucatar) , 12 martie 2012

      cat timp trebuie lasata? la ce temperatura?

    • popa anamaria (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      foarte simpla si cred k e si buna,felicitari

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Chiar este usoara reteta si buna sigur

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

76 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 5 ling de ulei
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de gem sau marmelada
  • 14 linguri de faina
  • (rahat
  • stafide
  • nuca
  • nuca de cocos ,ce aveti in casa si vrei sa improvizati)

Raporteaza reteta

Retete
de sdeya
TORT DIPLOMAT RECE

TORT DIPLOMAT RECE

Intr-o oala se pune laptele, zaharul si ouale pe foc si se amesteca cu telul continuu sa nu

116 voturi    16 comentarii
1h
Torturi

andreea

o sa incerc si spes sa iasa gustoasa

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fursecuri deosebite