autor:

diviana

» » Prajituri

Prajitura "Valurile Dunarii"

Autor: diviana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diviana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
***pentru blat: 5 oua, 250 gr. zahar, 200 ml. ulei. 150 ml. lapte, 1 lingurita amoniac, 400 gr. faina., ***pentru crema: 200 gr. visine, 3 linguri de faina, 300 ml. lapte, 150 gr. zahar si 100 gr. unt sau margarina., ***pentru decor: ciocolata menaj

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul treptat ( ca la maioneza). In laptele caldut se amesteca amoniacul si se adauga in compozitia de mai sus, dupa care se dauga faina si albusurile batute spuma cu zaharul ramas.
In tava unsa si tapetata cu faina se toarna jumatate din compozitie.
Aceasta se acopera cu visine, iar peste visine se cerne cacaua, dupa care se stropeste cu cateva linguri cu lapte, apoi se toarna compozitia ramasa si se coace la foc potrivit.
-crema- *Visinele impreuna cu faina, laptele si zaharule se fierbe pe foc pana se ingroasa.
Dupa racire se amesteca cu untul si se toarna peste blat.
Deasupra se rade ciocolata menaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Valurile Dunarii"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Un deliciu...

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

    Arata nemaipomenit de bine si cred ca si la gust este buna.Felicitari.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

    Rapid si spornic.

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • ***pentru blat: 5 oua
  • 250 gr. zahar
  • 200 ml. ulei. 150 ml. lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • 400 gr. faina.
  • ***pentru crema: 200 gr. visine
  • 3 linguri de faina
  • 300 ml. lapte
  • 150 gr. zahar si 100 gr. unt sau margarina.
  • ***pentru decor: ciocolata menaj

Raporteaza reteta

Retete
de diviana
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

-foi-*Se freaca faina cu untura, oul, cacaua, praful de copt sau amoniac si zaharul, dupa care se

40 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Friptura de miel cu garnitura de piure de cartofi

Se pune carnea de miel in tava cu ulei si se introduce la cuptor. Se lasa pana se albeste, dupa care

4 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura din foi de napolitane cu doua creme