autor:

Ichim Raluca

» » Prajituri

Prajitura Valurile Dunarii

Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Ingrediente
4 oua, 150 gr zahar, 350 gr faina, 150 ml lapte, 150 ml ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri cacao, 200 gr fructe de padure/capsuni, , Pentru crema:, 400 ml lapte, 1 plic budinca vanilie, 200 ml smantana groasa/densa(poate fi si un fel de branza foarte cremoasa), 3 linguri zahar, esenta vanilie, , Pentru glazura:, 150 gr ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final incorporam faina si bicarbonatul. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam fructele la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu.



Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Adaugam smantana in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.



Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, iar apoi o taiem cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Prajitura

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Ileana Rogoveanu , 09 septembrie 2015

    am sa o incerc si eu , arata ff bn . Ms de reteta

  • Elena Wolff , 09 septembrie 2015

    Si eu o prepar, sigur e f bunä si usor de preparat.

  • Anny Balmos , 09 septembrie 2015

    Gabriela Toma sigur cà dà si reteta...dar cum de n-o vezi ?

    • Doina Maria Dragan , 04 februarie 2015

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Oana , 08 iulie 2014

      Este foarte buna cu visine, eu asa o fac.

    • Bacanu Magda , 27 mai 2014

      merita sa o faci,e ceva......fara cuvinte,ce mai un deliciu

    • Gabriela Toma , 11 aprilie 2014

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Camelia Posirca , 11 aprilie 2014

      excelenta

    • Cristina Gabriela , 03 aprilie 2014

      minunata , o sa o prepar si eu , multumesc frumos

    • Ichim Raluca Elena , 27 februarie 2014

      Pentru mine este foarte buna si simpla de facut...

    • Radu Ilcu , 27 februarie 2014

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Ilcu Gladiola , 27 februarie 2014

      CE BUN PARE...

    • Ilcu Gladiola , 27 februarie 2014

      MMM..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr fructe de padure/capsuni
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 200 ml smantana groasa/densa(poate fi si un fel de branza foarte cremoasa)
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Ichim Raluca
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Oana

Este foarte buna cu visine, eu asa o fac.

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada cu foi de napolitana si biscuiti