Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final incorporam faina si bicarbonatul. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam fructele la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu.
Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Adaugam smantana in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, iar apoi o taiem cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii