autor:

Ichim Raluca

» » Prajituri

Prajitura Valurile Dunarii

Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ichim Raluca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Ingrediente
4 oua, 150 gr zahar, 350 gr faina, 150 ml lapte, 150 ml ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri cacao, 200 gr fructe de padure/capsuni, , Pentru crema:, 400 ml lapte, 1 plic budinca vanilie, 200 ml smantana groasa/densa(poate fi si un fel de branza foarte cremoasa), 3 linguri zahar, esenta vanilie, , Pentru glazura:, 150 gr ciocolata amaruie, 150 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

30 voturi

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final incorporam faina si bicarbonatul. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam fructele la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu.



Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Adaugam smantana in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.



Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, iar apoi o taiem cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Prajitura valurile Dunarii

Prajitura valurile Dunarii

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si

4 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ileana Rogoveanu , 09 septembrie 2015

    am sa o incerc si eu , arata ff bn . Ms de reteta

  • Fara foto

    Elena Wolff , 09 septembrie 2015

    Si eu o prepar, sigur e f bunä si usor de preparat.

  • Fara foto

    Anny Balmos , 09 septembrie 2015

    Gabriela Toma sigur cà dà si reteta...dar cum de n-o vezi ?

    • Fara foto

      Doina Maria Dragan , 04 februarie 2015

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Fara foto

      Oana , 08 iulie 2014

      Este foarte buna cu visine, eu asa o fac.

    • Fara foto

      Bacanu Magda , 27 mai 2014

      merita sa o faci,e ceva......fara cuvinte,ce mai un deliciu

    • Fara foto

      Gabriela Toma , 11 aprilie 2014

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Fara foto

      Camelia Posirca , 11 aprilie 2014

      excelenta

    • Fara foto

      Cristina Gabriela , 03 aprilie 2014

      minunata , o sa o prepar si eu , multumesc frumos

    • Fara foto

      Ichim Raluca Elena , 27 februarie 2014

      Pentru mine este foarte buna si simpla de facut...

    • Fara foto

      Radu Ilcu , 27 februarie 2014

      Felicitari cofetaresei , arata super , este un deliciu , merita probata!

    • Fara foto

      Ilcu Gladiola , 27 februarie 2014

      CE BUN PARE...

    • Fara foto

      Ilcu Gladiola , 27 februarie 2014

      MMM..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

30 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr fructe de padure/capsuni
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 200 ml smantana groasa/densa(poate fi si un fel de branza foarte cremoasa)
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Ichim Raluca
Trandafiri de ciocolata

Trandafiri de ciocolata

Cantarim ciocolata, apoi cantarim mierea/energizantul. Topim ciocolata pe baie de aburi. Omogenizam

3 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Oana

Este foarte buna cu visine, eu asa o fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Rulouri cu branza