Prajitura Valurile Dunarii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr fructe de padure/capsuni
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca vanilie
  • 200 ml smantana groasa/densa(poate fi si un fel de branza foarte cremoasa)
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final incorporam faina si bicarbonatul. Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt compozitia alba. Turnam deasupra compozitia cu cacao. Lasam fructele la scurs si apoi le repartizam uniform pe toata suprafata prajiturii. Dam la cuptor la foc mediu.

Punem pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase. O lasam sa se raceasca si amestecam din cand in cand ca sa nu formeze crusta. Adaugam smantana in budinca de vanilie rece. Omogenizam. Intindem crema peste prajitura rece si nivelam.

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam, lasam sa se racoreasca putin si intindem peste crema. Cu ajutorul unei furculite trasam valuri pe intreaga suprafata. Dam prajitura la rece pentru cel putin o ora, iar apoi o taiem cuburi cu un cutit bine ascutit pe care il trecem de fiecare data prin apa fierbinte.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor