autor:

Fara foto

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Prajitura Valurile Dunarii

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 mai 2014

Ingrediente
Pentru blat:, , 4 oua (daca sunt mai mari puneti doar 3), 120 gr unt, 125 gr zahar, 100 gr faina, 1 lingura cacao, 1 praf de copt, 1 lingurita esenta de rom, 1 borcan mic de visine fara samburi, , Pentru crema:, , 350 ml lapte, 3 linguri amidon, 3 linguri zahar, 100 gr unt (65% grasime, dar puteti folosi unul si mai gras), 1 lingura zahar pudra, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 lingurita extract de vanilie, , Glazura:, , 60 gr ciocolata cu lapte, 70 gr ciocolata amaruie, 130 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.
Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.
Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.
Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacaoa, mixam si o turnam peste compozitia alba usor.
Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem visinele deasupra.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.
Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.
Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc.
Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si extractul de vanilie.
Punem treptat crema fiarta si rece peste unt si mixam bine sa fie spumoasa.
Acesta o punem peste blatul rece si o nivelam.
Glazura:
Rupem ciocolata bucatele intr-un bol mic de inox, adaugam frisca lichida si trasferam totul pe baie de aburi.
Cand ciocolata este topita in totalitate, luam glazura de pe foc si o turnam peste prajitura.
Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita trasam niste dungi sa obtinem efectul de valuri.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura valurile Dunarii

Prajitura valurile Dunarii

Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si

4 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la final

29 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 17 octombrie 2014

    Multumesc!

  • Fara foto

    Ion Jitaru , 16 octombrie 2014

    FOARTE BUNA

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 15 august 2014

    Multumesc mult!

    • Fara foto

      Georgeta Blaschke Dumitrache , 15 august 2014

      Super delicioasa

    • Fara foto

      Rocsi (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

      Multumesc Valentina!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2014

      Excelenta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua (daca sunt mai mari puneti doar 3)
  • 120 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt (65% grasime
  • dar puteti folosi unul si mai gras)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 130 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc Valentina!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Cozonac minunat cu cocos si mandarine