autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

PRAJITURA "VALURILE DUNARII"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2008

Ingrediente
250 g. de unt,, 200 g. de zahăr,, 6 ouă,, 1 varf de sare,, 400 g. de făină, , 3 linguri praf de copt,, 2 linguri de cacao,, 1 lingurita esenta de rom,, 2 borcane de vişine fără sâmburi(a 720 ml.),, Pentru crema si ornare:, 2 plicuri praf de budincă de vanilie,, 500 ml de lapte,, 2 linguri zahar,, 50g. g zahăr pudra,, 200g. unt,, 125 g de glazura de ciocolata amaruie,, 20g.unt topit

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180*C. Se scurg visinele.
2. Se taie untul in bucati, se pune intr-un castron, se adauga zaharul si sarea si se freaca pana amestecul devine spumos. Se adauga ouale, unul cate unul.
3. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, pentru ca aluatul sa fie mai pufos, si se incorporeaza in amestecul de unt.
4. Se intinde 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa in prealabil cu grasime.
5. Se amesteca restul de aluat cu lapte, cacao si esenta de rom si se toarna peste aluatul de culoare deschisa din tava. Peste se aseaza, in mod uniform, visinele.
6. Se coace prajitura cca. 30 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
7. Intre timp, se prepara budinca, amestecand-o cu lapte, conform instructiunilor de pe pachet, se adauga 2 linguri zahar si se lasa sa se raceasca.
8. Se bate untul spuma cu zaharul pudra pana se obtine o crema. Se incorporeaza, cu grija, budinca si se toarna peste prajitura.
9. Se prepara glazura conform instructiunilor de pe pachet, apoi se intinde peste prajitura. Se lasa sa se intareasca, apoi se taie.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "VALURILE DUNARII"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii

Prajitura Valurile Dunarii

Blatul: Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g. de unt,
  • 200 g. de zahăr,
  • 6 ouă,
  • 1 varf de sare,
  • 400 g. de făină
  • 3 linguri praf de copt,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 2 borcane de vişine fără sâmburi(a 720 ml.),
  • Pentru crema si ornare:
  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie,
  • 500 ml de lapte,
  • 2 linguri zahar,
  • 50g. g zahăr pudra,
  • 200g. unt,
  • 125 g de glazura de ciocolata amaruie,
  • 20g.unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Spumă de căpşuni