autor:

Anca E. Voicu

» » , Retete de Pasti, Prajituri

Prajitura vieneza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 6 linguri faina, 5 oua mari sau 6 mici - de la care folosim albusurile (iar galbenusurile pentru glazura), 6 linguri zahar, 10 linguri nuca macinata, 2 linguri cacao, 200 g unt nesarat, 1 lingura zahar vanilat, 1 lingura praf de copt, Putina zeama de lamaie, , Pentru stratul (glazura) de deasupra:, 6 linguri zahar, Galbenusurile ramase, Ciocolata neagra

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.

Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.



Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaua si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.



In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.

Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.



Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)

Se serveste rece.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vieneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

124 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 linguri faina
  • 5 oua mari sau 6 mici - de la care folosim albusurile (iar galbenusurile pentru glazura)
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt nesarat
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura praf de copt
  • Putina zeama de lamaie
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 linguri zahar
  • Galbenusurile ramase
  • Ciocolata neagra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu mascarpone si zmeura Rulada cu mascarpone si zmeura

In primul rand, trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Paine Floarea Soarelui