autor:

Adela Zilahi

» » Prajituri

Prajitura Vieneza 2

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2012

Ingrediente
Foi:, , 2 linguri miere, 2 linguri cacao, 100 gr zahar, 5 linguri ulei, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1ou, 350 gr faina, 1-2 linguri lapte, zeama de la o lamaie, , Crema:, , 500 ml lapte, 50 gr amidon, 200 gr zahar, 2 linguri cacao, esenta de rom, 200 gr unt, 150 gr visine, , Glazura:, , 100 gr ciocolata cu lapte, 2 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa:
ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.
Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute.
Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte,
spre final se adauga visinele.
Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).
Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza. Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vieneza 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura vieneza

Prajitura vieneza

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti
Prajitura Vieneza

Prajitura Vieneza

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit

124 voturi    34 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Foi:
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1ou
  • 350 gr faina
  • 1-2 linguri lapte
  • zeama de la o lamaie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 gr unt
  • 150 gr visine
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si mac