In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa:
ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina.
Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute.
Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte,
spre final se adauga visinele.
Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).
Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza. Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.
Prajitura rapida cu capsuni, fara coacere, aromata si delicioasa! Un desert usor de preparat, cu piscoturi, crema de...
Prajitura rapida cu capsuni. Reteta fara coacere, aromata si absolut delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii