autor:

Carp Elena Loredana

» » Prajituri

Prajitura Vieneza

Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carp Elena Loredana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
Foi, 7 oua, 7 lg faina, 7 lg zahar, 2 pac de Naty rolls, , Crema, 2 plicuri budinca de vanilie, 600 ml lapte, 12 lg zahar, esenta de vanilie, 1/2 pac margarina (sau unt), Zahar caramel 300 gr, zahar 100ml, apa, , Decor, nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

124 voturi

Mod de preparare

Se fac doua foi de rulada pe care le glasam cu zaharul caramel stins cu apa .Dupa ce s-a intarit caramelul punem un strat de crema(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic cu diferenta ca in compozitie mai adaugam si margarina)asezam Naty una langa alta ,punem si al doilea strat de crema apoi asezam ultima foaie cu caramelul spre crema .Imbracam cu putina crema si presaram deasupra nuca de cocos sau radem ciocolata .Se lasa la rece de pe o zi pe alta pana ce caramelul se topeste si prajitura poate fi taiata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vieneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura vieneza

Prajitura vieneza

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale. Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine):

    Buna tuturor. am pregatit si eu aceasta prajitura si este foarte reusita si usor de facut. Eu am folosit rulori ce nu au umplutura (astea le-am avut in casa) si a iesit foarte buna. Pe deasupra prajiturii eu am pus glazura de ciocolata in loc de crema si a recompensat umplutura rulourilor.

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mircea Ola , 23 decembrie 2014

    E super buna 'Am facut de multe ori

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 august 2012

    Arata minunat, mai ales sectiunea cu Naty rolls.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Foarte reusita!

    • monik

      monik (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

      mmmmm ce bine arata

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      mmmmm , ce bunatate ...super aromata Felicitari !

    • Fara foto

      monik (Maestru bucatar) , 09 iunie 2010

      arata fff bn prajiturik....am sa o incerc si eu

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Nadia ti-a iesit tare frumoasa vieneza ta:) Fetelor intradevar este tare buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Tare buna vieneza.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Interesanta reteta.O salvez

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Iata cum mi-a iesit mie "Vieneza" ta. O bunatate. Am o intrbare . Lory poti sa-mi scri cum procedezi exact cu zaharul caramelizat ,ca mie mi-au ramas citiva bulgarasi netopiti si nu ai cine sa-i rontaie ca sunt atat de tari.In rest totul este OK. Nota 10.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Iata cum mi-a iesit mie "Vieneza" ta. O bunatate.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Arata foarte bine,cred ca este un deliciu.Felicitari pentru reteta,ai votul meu.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      O reteta foarte buna................si ce bine arata.............felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      E foarte tentanta

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009

      am facut si eu dar am modificat-o putin cand o sa mai fac o sa o si pozez,am pus foi de cremsnit

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Liamultumesc de apreciere...incearc-o sigur nu vei regreta :)

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      kok miori reteta care ai descris-o tu e total diferita de cea facuta de mine...indicat e sa o scrii sa o poata face si altii Cat despre reteta mea....daca o incerci ai sa vezi ca stratul de rulouri ii da un plus de originalitate...nu mai spun de gust

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Felicitari ! arata bine, sigur este si gustoasa, deci o voi incerca.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Cunosc reteta este foarte buna dar dupa mine este preamult si rolurie de vafle si crema! Si eu fac reteta dar prefer sa fac crema obisnuita de cremsnit fiarta si deasupra pun capsuni sau fragi.Crema fiarta :3pahare de lapte se pun la fiert cu un pahar de zahar ,cind incepe sa fiarba se adauga o compozitie de 3 galbenuse cu 1/4 pahar de amilan de porumb(intii la compozitia de oua se adauga putin din laptele cald astfel ouale nu se fac omleta),se amesteca incontinuu pina ce incepe sa se ingroase si nu face cocoloase, se ia de pe foc se adauga 250 gr de unt se amesteca pina untul se cuprinde complect,se lasa putin la racorit se adauga vanilie si se unge pe prima foaie dupa care se pune adoua foaie taiata in portii si se presare cu zahar vanilat.Intre foi peste crema se pot pune capsuni taiate in doua pe lungime.Este minunat.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Am salvat-o si eu, este o reteta care trebuie incercata!

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      SIGUR AM SA O PREPAR SI EU I-MI PLACE TARE MULT ! AM TRECUT-O LA FAVORITE MULTUMESC

    • silviana maftei

      silviana maftei (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      SIGUR AM SA O PREPAR SI EU I-MI PLACE TARE MULT !

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Interesanta si usoara! Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Arata extraordinar.Am salvat-o!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Am facut-o e foarte gustoasa si aspectoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Arata tare bine, am sa o trec la retete favorite.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Este foarte aspectoasa si cred ca este si tare buna,10.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      E fascinanta!

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2009

      Monika multumesc,sper ca ai incercat reteta :)

    • Fara foto

      Monika K (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Foarte interesant ! Am notat reteta si vreau sa o incerc si eu ! Brava tie pentru inventarea retetei ! :)

    • Carp Elena Loredana

      Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2009

      Mirela caramelul se topeste fiindca intra in contact cu crema...incearc-o si sigur vei fi multumita Monik multumesc Aceasta prajitura este 100% inventata de mine si garantez pentru ia:)

    • Fara foto

      MONIK , 13 decembrie 2008

      E super buna!

    • Fara foto

      mirela , 04 noiembrie 2008

      Am o intrebare...Daca prajitura se tine la frigider de pe o zi pe alta, cum ajunge sa se topeasca caramelul?

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 iulie 2008

      Am facut si eu prajitura asta dar cu foi de cremes din comert si cu piscoturi...e foarte aspectuoasa si...gustoasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

124 voturi

Ingrediente

  • Foi
  • 7 oua
  • 7 lg faina
  • 7 lg zahar
  • 2 pac de Naty rolls
  • Crema
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 12 lg zahar
  • esenta de vanilie
  • 1/2 pac margarina (sau unt)
  • Zahar caramel 300 gr
  • zahar 100ml
  • apa
  • Decor
  • nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Carp Elena Loredana
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparareBlatul MOD DE PREPARARE -Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu

93 voturi    27 comentarii
3h
Torturi
Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana

Mod de preparareingredientele de mai sus se amesteca iar compozitia rezultata se rastoarna intr-o

72 voturi    25 comentarii
1h
Prajituri
Rulada Andreea

Rulada Andreea

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Arata minunat, mai ales sectiunea cu Naty rolls.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Placinta cu mere si dovleac