Prajitura yami-yami

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura yami-yami

Ingrediente

  • 5 oua + 3 oua
  • 8 linguri zahar + jumatate cana zahar
  • sare
  • jumatate cana faina
  • 350 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • sirop de ananas
  • fructe
  • frisca

Mod de preparare

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa. Se adauga un praf de sare si bat pana se face spuma - ca o bezea.

Galbenusurile, amestecate bine cu 2 linguri de ulei, se inglobeaza in albusuri. Se toarna o jumatate de cana de faina in ploaie si se adauga vanilia.

Se toarna compozitia intr-o tava, care se aseaza la mijlocul cuptorului.

Focul se da initial mai tare, apoi mai incet.

Crema se prepara din 3 oua, o jumatate de cana de zahar, 3 linguri de faina si 350 ml lapte.

Se bate zaharul cu ouale si se adauga treptat faina si laptele caldut.

Cand crema este ca o pasta se pune castronul pe foc si se amesteca pana ajunge ca o smantana.

Se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei, ca sa se raceasca . Se adauga 3 pliculete de vanilie. Se inglobeaza un pachet de unt in crema, amestecand.

Blatul se insiropeaza cu compot de ananas ( sau cu un sirop facut din apa cu lamaie+ zahar vanilat)

Dupa ce se raceste blatul, se pune crema deasupra si se acopera cu fructe.

Se decoreaza cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise