Se-ncinge cuptorul la 180gr. si se tapeteaza cu hartie 24 de forme mici de pateuri (ori de tarta). Se amesteca cu mixerul untul cu zaharul pana ce devine spumos, se adauga, pe rand, ouale, esenta de vanilie si zeama de lamaie si se amesteca in continuare.
Se incorporeaza - cu o lingura de metal - faina si laptele si se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se pune in fiecare forma cate-o lingura rasa de aluat, se dau la cuptor, se coc 10-15 minute, si cand s-au rumenit frumos, se lasa sa se raceasca, circa 5 minute, in forme, dupa care se rastoarna pe un grilaj si se lasa sa se raceasca complet.
Se repeta operatia pana ce se coace tot aluatul. Dupa ce s-au racit bine prajiturelele, li se taie capacelul si se scobesc (circa 2 cm), ca sa poata fi umplute.
Se pune in fiecare prajitura cate 1/2 lingurita cu gem, peste gem se intinde un strat de frisca, se aseaza la loc capacelele si se pudreaza cu zahar.
Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureDoriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasaIntr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.
Budinca de cozonacRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii