autor:

susu

» » Dulciuri diverse

Prajitura zebra

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2014

Ingrediente
250 gr faina necernuta, 150 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 50 ml ulei fara miros, 200 ml lapte gras, 2 oua la temperatura camerei, coaja de portocale, esente, stafide, coniac, un praf de sare, 4 lgt cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi adaugam uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam lichidul incorporandu-l usor. 1/2 din aluat il amestecam cu 4 lingurite de cacao. Tapetam o tava si punem in mijlocul formei o lingura de aluat alb, deasupra o lingura de aluat cu cacao si tot asa pana terminam aluatul. Printre ele asezam stafidele hidratate si scurse. Dam la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea si cand e gata il scoatem sa nu se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga zaharul si plicul de zahar vanilat si se bat pana se omogenizeaza,

42 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

Prăjitură zebră din albușuri cu vișine și ciocolată

-Se spală vișinele, se scot sâmburii și se pun la scurs într-o sită. -Se pregătește

355 voturi    31 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Gabriela Danu , 21 ianuarie 2015

    ce mare rau ar fi daca faina este cernuta din cate cunosc eu faina nu se pune ne cernuta orce prajitura ar fi prima data pentru orce surpriza si apoi faina cernuta afaneaza prajitura taiati faza

  • Fara foto

    Diana Schuster , 14 noiembrie 2014

    Ce reteta este asta ? ai o forma foarte mica sau cum altfel,2 oua? eu fac reteta originala de la dr. Oetker,fara stafide si forma are 26 cm. Ulei fara miros si faina necernuta....zau de unde luati retetele?

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 14 noiembrie 2014

    Pai, e normal sa fie : ,, cat cuprinde,, s-a omis cuvantul ,,pipota,, . pe mine ma uimeste sfatul ,, faina necernuta !,, sau ,, ulei fara miros,, . se pune coniacul peste stafide , cat sa le acopere deci, e bn ,, cat cuprinde,,

    • Fara foto

      Simona Ispas , 19 octombrie 2014

      Coniac cat cuprinde :))

    • Fara foto

      Chinces Letitia , 03 septembrie 2014

      Cantitatea de coniac?

    • Fara foto

      letitia , 03 septembrie 2014

      Cantitatea de coniac?

    • Fara foto

      Paula Dalea , 15 martie 2014

      este foarte gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina necernuta
  • 150 gr zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 ml ulei fara miros
  • 200 ml lapte gras
  • 2 oua la temperatura camerei
  • coaja de portocale
  • esente
  • stafide
  • coniac
  • un praf de sare
  • 4 lgt cacao

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Fara foto

letitia

Cantitatea de coniac?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca