autor:

GHERASIM MIRELA

» » Dulciuri diverse

Prajitura Zi si Noapte

Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
6 oua, 500 gr.zahar, 500 gr.faina alba, 200 ml.lapte, 1 praf de copt, zeama de la o lamiie, 1 margarina Rama, 2-4 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 500 gr.zahar pina cind compozitia devine consistenta. Se adauga pe rind margarina taiata bucati mari si se incorporeaza in spuma de ou cu zahar.
Se adauga apoi praful de copt si zeama de lamiie dupa care se adauga treptat faina alba( in ploaie ) si cele 200 ml.de lapte.
Separat se bat spuma cele 6 albuse care se incorporeaza la final in compozitie.
Tava de copt se tapeteaza cu hirtie de copt si se toarna compozitia finala. Se retine in castron o cantitate la alegere de aluat care se amesteca bine cu 2-4 linguri de cacao care mai apoi se toarna peste compozitia din tava de copt. Cu ajutorul unei spatule imprastiati compozitia cu cacao peste cea existenta in tava.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, in prealabil, si se coace la aprox.40 min.la o temperatura de 200-220 grade . Veti obtine o prajitura pufoasa si gustoasa care se poate servi la ceai, cafea sau lapte sau se poate servi ca atare pudrata cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zi si Noapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

76 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura zi si noapte a la Laura

Prajitura zi si noapte a la Laura

Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se bate albusul cu un praf de sare si treptat se adauga

13 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 gr.zahar
  • 500 gr.faina alba
  • 200 ml.lapte
  • 1 praf de copt
  • zeama de la o lamiie
  • 1 margarina Rama
  • 2-4 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarte cu lamaie