autor:

GHERASIM MIRELA

» » Dulciuri diverse

Prajitura Zi si Noapte

Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GHERASIM MIRELA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
6 oua, 500 gr.zahar, 500 gr.faina alba, 200 ml.lapte, 1 praf de copt, zeama de la o lamiie, 1 margarina Rama, 2-4 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Cele 6 galbenusuri se freaca cu 500 gr.zahar pina cind compozitia devine consistenta. Se adauga pe rind margarina taiata bucati mari si se incorporeaza in spuma de ou cu zahar.
Se adauga apoi praful de copt si zeama de lamiie dupa care se adauga treptat faina alba( in ploaie ) si cele 200 ml.de lapte.
Separat se bat spuma cele 6 albuse care se incorporeaza la final in compozitie.
Tava de copt se tapeteaza cu hirtie de copt si se toarna compozitia finala. Se retine in castron o cantitate la alegere de aluat care se amesteca bine cu 2-4 linguri de cacao care mai apoi se toarna peste compozitia din tava de copt. Cu ajutorul unei spatule imprastiati compozitia cu cacao peste cea existenta in tava.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, in prealabil, si se coace la aprox.40 min.la o temperatura de 200-220 grade . Veti obtine o prajitura pufoasa si gustoasa care se poate servi la ceai, cafea sau lapte sau se poate servi ca atare pudrata cu zahar pudra. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zi si Noapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura zi si noapte de post

Prajitura zi si noapte de post

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

77 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 500 gr.zahar
  • 500 gr.faina alba
  • 200 ml.lapte
  • 1 praf de copt
  • zeama de la o lamiie
  • 1 margarina Rama
  • 2-4 linguri cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi glazurate cu ciocolata alba