Cele 6 galbenusuri se freaca cu 500 gr.zahar pina cind compozitia devine consistenta. Se adauga pe rind margarina taiata bucati mari si se incorporeaza in spuma de ou cu zahar.
Se adauga apoi praful de copt si zeama de lamiie dupa care se adauga treptat faina alba( in ploaie ) si cele 200 ml.de lapte.
Separat se bat spuma cele 6 albuse care se incorporeaza la final in compozitie.
Tava de copt se tapeteaza cu hirtie de copt si se toarna compozitia finala. Se retine in castron o cantitate la alegere de aluat care se amesteca bine cu 2-4 linguri de cacao care mai apoi se toarna peste compozitia din tava de copt. Cu ajutorul unei spatule imprastiati compozitia cu cacao peste cea existenta in tava.
Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, in prealabil, si se coace la aprox.40 min.la o temperatura de 200-220 grade . Veti obtine o prajitura pufoasa si gustoasa care se poate servi la ceai, cafea sau lapte sau se poate servi ca atare pudrata cu zahar pudra. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii