Ingrediente
Blat:, -9 oua, -250-260 g zahar pudra, 150 g faina, -1/2 lingurita zahar vanilat, -1/2 lingurita praf de copt(se poate si fara), , Crema:, -250 g unt, -cca 320 g rahat de fructe(sa nu fie f.colorat), -1 portocala si un sfert(1,25), -1 lamiie si un sfert(1,25), , Pt. decor:, -cca 250 g frisca
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
20 voturi
Mod de preparare
Se pun,apoi,galbenusurile; si vanilia;se bate,putin,numai pt.a se omogeniza culoarea.Se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt),dupa care se mesteca cu o lingura de lemn;compozitia trebuie sa fie omogena,fara cocoloase.
Compozitia se pune intr-o tava cu hirtie de copt(pt.can-
titatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm),se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cam 35 minute.
Dupa ce blatul e gata,se lasa sa se raceasca;cind e rece,se arunca hirtia de copt,apoi se taie(blatul) in 2.
Prima jumatate de blat se pune in tava in care s-a facut(spalata),se pune 1/2 din cantitatea de crema,apoi,se pune a 2-a jumatate de blat si peste se pune a 2-a ju-
matate de crema.
Se pune in frigider cca 2 ore;pe urma
se taie(cam 2,5/6 cm)si se orneaza cu frisca.
Se da la rece cca 1 ora,apoi se serveste.
Crema se face asa:rahatul,portocala si lamiia se trec prin masina de tocat carne(lmiia si portocala se pun cu coaja si zeama,dar fara seminte).Pireul rezultat se amesteca cu untul frecat spuma.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Draga mea, ne-ai prezentat o reteta minunata. Salivez cand ma gandesc la crema.
violette (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Foarte buna!
fragolina bianca (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Buna reteta ta ca de obicei.Cu o crema facuta asa mama mea umplea fagurile si nucile la sarbatori ce se topeau in gura.Felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Foarte buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
Arata super bine "printesa" ta...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010
trebuie sa fie bun!
joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
arata super.....
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010
Delicioasa si eleganta!***** Super aromata.