Ouale se separa;albusurile se bat spuma;se adauga zaharul,batind in continuare,pina cind continutul se intareste,din nou.
Se pun,apoi,galbenusurile; si vanilia;se bate,putin,numai pt.a se omogeniza culoarea.Se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt),dupa care se mesteca cu o lingura de lemn;compozitia trebuie sa fie omogena,fara cocoloase.
Compozitia se pune intr-o tava cu hirtie de copt(pt.can-
titatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm),se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cam 35 minute.
Dupa ce blatul e gata,se lasa sa se raceasca;cind e rece,se arunca hirtia de copt,apoi se taie(blatul) in 2.
Prima jumatate de blat se pune in tava in care s-a facut(spalata),se pune 1/2 din cantitatea de crema,apoi,se pune a 2-a jumatate de blat si peste se pune a 2-a ju-
matate de crema.
Se pune in frigider cca 2 ore;pe urma
se taie(cam 2,5/6 cm)si se orneaza cu frisca.
Se da la rece cca 1 ora,apoi se serveste.
Crema se face asa:rahatul,portocala si lamiia se trec prin masina de tocat carne(lmiia si portocala se pun cu coaja si zeama,dar fara seminte).Pireul rezultat se amesteca cu untul frecat spuma.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii