autor:

husni

» » Prajituri

Prajitura Zina(printesa)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
Blat:, -9 oua, -250-260 g zahar pudra, 150 g faina, -1/2 lingurita zahar vanilat, -1/2 lingurita praf de copt(se poate si fara), , Crema:, -250 g unt, -cca 320 g rahat de fructe(sa nu fie f.colorat), -1 portocala si un sfert(1,25), -1 lamiie si un sfert(1,25), , Pt. decor:, -cca 250 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 3h

20 voturi

Mod de preparare

Ouale se separa;albusurile se bat spuma;se adauga zaharul,batind in continuare,pina cind continutul se intareste,din nou.
Se pun,apoi,galbenusurile; si vanilia;se bate,putin,numai pt.a se omogeniza culoarea.Se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt),dupa care se mesteca cu o lingura de lemn;compozitia trebuie sa fie omogena,fara cocoloase.
Compozitia se pune intr-o tava cu hirtie de copt(pt.can-
titatea asta,eu folosesc o tava cu diametrul de 38 cm),se da la cuptorul preincalzit,la foc mediu,cam 35 minute.
Dupa ce blatul e gata,se lasa sa se raceasca;cind e rece,se arunca hirtia de copt,apoi se taie(blatul) in 2.
Prima jumatate de blat se pune in tava in care s-a facut(spalata),se pune 1/2 din cantitatea de crema,apoi,se pune a 2-a jumatate de blat si peste se pune a 2-a ju-
matate de crema.
Se pune in frigider cca 2 ore;pe urma
se taie(cam 2,5/6 cm)si se orneaza cu frisca.
Se da la rece cca 1 ora,apoi se serveste.

Crema se face asa:rahatul,portocala si lamiia se trec prin masina de tocat carne(lmiia si portocala se pun cu coaja si zeama,dar fara seminte).Pireul rezultat se amesteca cu untul frecat spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zina(printesa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarina laminut

Savarina laminut

Se prepara un sirop din zahar si apa se lasa sa fiarba pana ce se leaga apoi se ia de pe foc si se

4 voturi    8 comentarii
15 min
Prajituri
strudel fierbinte

strudel fierbinte

1. incalzim cuptorul pina la 180grade 2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele

5 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mariana Si Ionel Tudor , 20 august 2013

    foarte buna

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    buna si usor de facut

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Mama umplea foi de napolitana cu crema, dar punea doar lamai, nu si portocale.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Draga mea, ne-ai prezentat o reteta minunata. Salivez cand ma gandesc la crema.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte buna!

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Buna reteta ta ca de obicei.Cu o crema facuta asa mama mea umplea fagurile si nucile la sarbatori ce se topeau in gura.Felicitari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata super bine "printesa" ta...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      trebuie sa fie bun!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      arata super.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Delicioasa si eleganta!***** Super aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

20 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -9 oua
  • -250-260 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • -1/2 lingurita zahar vanilat
  • -1/2 lingurita praf de copt(se poate si fara)
  • Crema:
  • -250 g unt
  • -cca 320 g rahat de fructe(sa nu fie f.colorat)
  • -1 portocala si un sfert(1,25)
  • -1 lamiie si un sfert(1,25)
  • Pt. decor:
  • -cca 250 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

clara marinescu (Chef de cuisine)

buna si usor de facut

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe Mini tarte cu fructe

Intr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Blini, clatite rusesti