autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Ziua si Noaptea de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 18 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao, 1 cana de nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

877 voturi

Mod de preparare

Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca.

In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ziua si Noaptea de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere  (de post)

Placinta cu mere (de post)

Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in

22 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Haioș

Haioș

Haioşul este cu siguranţă al Ardealului. Luat de românce de la unguroaice. În maghiară,

39 voturi    29 comentarii
2h 40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Delicioasa!

  • Fara foto

    Popescu Maria , 22 noiembrie 2013

    DEACORD E BUN DE POST

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Este sigur un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Fara foto

      Roxy , 21 februarie 2010

      se pune la cuptor?

    • Fara foto

      Madalina , 04 decembrie 2009

      Eu am renuntat la cacao, in compozitie am pus cocos in loc de nuca si in loc de glazura am uns-o cu gem de caise si am presarat cocos. Daca nu o faci modificata, e bine sa storci niste lamaie , ca sa faca reactie cu praful de copt inauntru, mai adauga si o aroma placuta. A iesit foarte alba, pufoasa si atragatoare si a disparut si asta in 10 minute.

    • Fara foto

      fanica , 31 iulie 2009

      Prajitura trebuie putin modificata.12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de sifon, 16 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao. Mod de preparare: Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si sifonul) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna toata compozitia rezultata.se repeta reteta si se baga si cacaoa apoi se torna in tava peste cealalta compozitie.se coace la foc minim.deasupra am facut o glazura din 3-4 linguri cacao,4-5 linguri zahar,7-8 linguri apa si o esenta de rom. Folositi-o si va iese garantat.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Am uitat sa precizez ca la glazura se pun si 6 linguri zahar.

    • Fara foto

      simona , 17 martie 2009

      Reteta este in buna dar...ca sa iasa in doua culori trebuie facuta cantitatea dubla de la reteta, acum si in functie de cat de mare e tava. Eu am facut reteta dar am pus cacao in toata compozitia, deci a iesit o singura culoare...deasupra am turnat si o glazura foarte simpla din 6 linguri apa, 6 de ulei si 2 de cacao si peste cocos. A iesit foarte buna, s-a manacat in 10 min toata dar nu cred ca as incerca-o fara acea glazura.

    • Fara foto

      dea , 16 martie 2009

      Scuza-ma, dar reteta ta e varza, cantitatile nu sunt bune, nu iese nimic daca le respecti. Imi pare rau, dar asta e parerea mea, am facut si... pauza, puteam sa o coc intr-o tigaie, nu tava... De gust ce sa mai zic...

    • Fara foto

      valentina , 21 decembrie 2008

      Bai, deci...am incercat si eu reteta...si....e si simpla si buna...mai ales daca topesti o ciocolata si o pui pe deasupra si mai adaugi si nuca de cocos pt un aspect mai..:X:X Super marfa reteta!:*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

877 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 18 linguri de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

tab1ta (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Bounty