autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Ziua si Noaptea de post

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de apa, 18 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao, 1 cana de nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

878 voturi

Mod de preparare

Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si apa) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. La sfarsit se adauga nuca.

In tava unsa si tapetata cu faina se toarna aproximativ jumatate din compozitia rezultata. In jumatatea ramasa se amesteca cacao. Apoi se rastoarna si restul in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ziua si Noaptea de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii

  • tab1ta

    tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    Delicioasa!

  • Popescu Maria , 22 noiembrie 2013

    DEACORD E BUN DE POST

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    Este sigur un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Roxy , 21 februarie 2010

      se pune la cuptor?

    • Madalina , 04 decembrie 2009

      Eu am renuntat la cacao, in compozitie am pus cocos in loc de nuca si in loc de glazura am uns-o cu gem de caise si am presarat cocos. Daca nu o faci modificata, e bine sa storci niste lamaie , ca sa faca reactie cu praful de copt inauntru, mai adauga si o aroma placuta. A iesit foarte alba, pufoasa si atragatoare si a disparut si asta in 10 minute.

    • fanica , 31 iulie 2009

      Prajitura trebuie putin modificata.12 linguri de ulei, 14 linguri de zahar, 14 linguri de sifon, 16 linguri de faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 vanilie, 2-3 linguri de cacao. Mod de preparare: Se iau primele 3 ingrediente (uleiul, zaharul si sifonul) si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si vanilia. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna toata compozitia rezultata.se repeta reteta si se baga si cacaoa apoi se torna in tava peste cealalta compozitie.se coace la foc minim.deasupra am facut o glazura din 3-4 linguri cacao,4-5 linguri zahar,7-8 linguri apa si o esenta de rom. Folositi-o si va iese garantat.

    • simona , 17 martie 2009

      Am uitat sa precizez ca la glazura se pun si 6 linguri zahar.

    • simona , 17 martie 2009

      Reteta este in buna dar...ca sa iasa in doua culori trebuie facuta cantitatea dubla de la reteta, acum si in functie de cat de mare e tava. Eu am facut reteta dar am pus cacao in toata compozitia, deci a iesit o singura culoare...deasupra am turnat si o glazura foarte simpla din 6 linguri apa, 6 de ulei si 2 de cacao si peste cocos. A iesit foarte buna, s-a manacat in 10 min toata dar nu cred ca as incerca-o fara acea glazura.

    • dea , 16 martie 2009

      Scuza-ma, dar reteta ta e varza, cantitatile nu sunt bune, nu iese nimic daca le respecti. Imi pare rau, dar asta e parerea mea, am facut si... pauza, puteam sa o coc intr-o tigaie, nu tava... De gust ce sa mai zic...

    • valentina , 21 decembrie 2008

      Bai, deci...am incercat si eu reteta...si....e si simpla si buna...mai ales daca topesti o ciocolata si o pui pe deasupra si mai adaugi si nuca de cocos pt un aspect mai..:X:X Super marfa reteta!:*

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

878 voturi

Ingrediente

  • 12 linguri de ulei
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de apa
  • 18 linguri de faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 vanilie
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

tab1ta (Chef de cuisine)

Delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Amestec de arome