autor:

autor

» » Prajituri

Prajitura Zoe

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pt. foi: 150 gr. unt sau margarina, 500 gr. faina, 4 galbenusuri, 200 g. zahar tos, 1 lingurita amoniac, pt. prajituri, 4 linguri lapte, vanilie, sare, pt. 1 crema: 1 ceasca lapte, 2 lingurite esenta de rom, 4 linguri de dulceata de visine, 2 linguri cacao, zeama de la o lamaie, 1/2 cescuta visinata sau coniac, visine din visinata (taiate feliute), pt. crema 2: 200 g. unt, 150 g zahar pudra, pt. glazura: 4 albusuri, 150 g. zahar tos, 100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut se imparte in 3 parti din care se face 3 foi care se coc pe dosul tavii. Tava se presara cu faina.
Se tine la rece pana a doua zi, cand se taie
Foile: Se freaca margarina cu zaharul si galbenusurile, se adauga vanilia, sarea apoi laptele in care s-a dizolvat amoniacul si faina. Aluatul obtinut
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zoe" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Prajitura cu krantz si crema de branza

Prajitura cu krantz si crema de branza

1 Se prepara blatul mixand albusul cu praful de sare si apoi cu zaharul,pana se intareste.Galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Savarine din aluat dospit

Savarine din aluat dospit

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca bine cu drojdia instantanee 1 minut. Se adauga ouale intregi,praful

15 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • pt. foi: 150 gr. unt sau margarina
  • 500 gr. faina
  • 4 galbenusuri
  • 200 g. zahar tos
  • 1 lingurita amoniac
  • pt. prajituri
  • 4 linguri lapte
  • vanilie
  • sare
  • pt. 1 crema: 1 ceasca lapte
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri de dulceata de visine
  • 2 linguri cacao
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 cescuta visinata sau coniac
  • visine din visinata (taiate feliute)
  • pt. crema 2: 200 g. unt
  • 150 g zahar pudra
  • pt. glazura: 4 albusuri
  • 150 g. zahar tos
  • 100 g. ciocolata sau 50 g. cacao

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

298 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Fast and Black

Fast and Black

Prima data, topim ciocolata pe bain-marie. Batem ouale pe viteza maxima a mixerului, timp de 7 minute, astfel incat ouale sa creasca

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura 2 in 1

Prajitura 2 in 1

Pentru primul Blat: Se adaugă faina cu untul topit si se amesteca, apoi se pune laptele si zaharul se amesteca pana când nu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse