autor:

Alexandrina

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

PrajituraMimoza

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
300g zahar pudra, 250g margarina/unt, 400ml lapte, 2 linguri miere de albine, 3 linguri de gris, 3 cani faina, 1 vf. cutit scortisoara, 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet, 1 ou, zeama de lamaie, vanilie, gem.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g zahar, scortisoara; se amesteca timp de 8 minute. Se adauga o cana de faina, se amesteca, se da la racorit, dupa care se adauga restul de faina. Din aluat se intind 4 foi, subtiri si se coc la foc potrivit, pe dosul tavii.
Crema: se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (iese foarte bine si cu unt) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.
Foile din mijloc se ung cu gem (de caise, eu am folosit si gem de prune), cele din margini cu crema de gris.
Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi.
Eu nu am mai glazurat prajitura, am sevit-o ca atare. Iar pentru foi am folosit cantitati mai mari, adica am pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina am pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.
Ca si la cealalta prajitura mentionez ca am vazut-o si sub alta denumire, eu asa am preluat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "PrajituraMimoza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Betisoare de Berlin

Betisoare de Berlin

Pt.aluat,se freaca faina cu untul(bucatele),se adauga celelalte ingrediente si se framinta bine.Din

20 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    O prajitura foarte buna ,felicitari !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

    buna reteta,interesanta!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

    Şi eu am o reţetă asemănătoare şi se chiamă prajitură cu miere. Îmi place numele prăjiturii tale şi ştiu că e foarte bună!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Fac prajitura asta,dar ii spun Prajitura cufoi din miere. Fac Mimoza sau Alba ca zapada;foi albe si crema tot alba. Prajitura cu foi de nuca de cocos,trebuie sa fie f interesanta ! Oricum se numeste,prajitura e f buna !Felicitari Alexandrina !

    • oana

      oana (Chef de cuisine) , 29 iulie 2009

      Buna! Am mancat la o cofetarie o prajitura cu acelasi nume:,,mimoza" si erau foile cu nuca de cocos...are cineva idee cum se prepara acele foi? Multumesc!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Multumesc! Lenuta, o sa incerc si varianta cu gem de capsuni. Buna idee.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Si eu fac ceva asemanator la mijloc tot cu gem de caise sau gem de capsuni, dar pe la noi i se spune ,,albinita,,. E foarte gustoasa.

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Ador prajiturile cu gem.Cand voi avea timp o voi incerca!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Noi o numim Mia si ne place foarte mult.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 04 iunie 2009

      Cred ca e f. buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 300g zahar pudra
  • 250g margarina/unt
  • 400ml lapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri de gris
  • 3 cani faina
  • 1 vf. cutit scortisoara
  • 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet
  • 1 ou
  • zeama de lamaie
  • vanilie
  • gem.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

76 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O prajitura foarte buna ,felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Brownie cu crema de branza