PrajituraMimoza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
PrajituraMimoza

Ingrediente

  • 300g zahar pudra
  • 250g margarina/unt
  • 400ml lapte
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri de gris
  • 3 cani faina
  • 1 vf. cutit scortisoara
  • 1 lingurita cu varf de amoniac stins cu lamaie sau otet
  • 1 ou
  • zeama de lamaie
  • vanilie
  • gem.

Mod de preparare

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g zahar, scortisoara; se amesteca timp de 8 minute. Se adauga o cana de faina, se amesteca, se da la racorit, dupa care se adauga restul de faina. Din aluat se intind 4 foi, subtiri si se coc la foc potrivit, pe dosul tavii.

Crema: se fierbe restul de lapte, se pun in ploaie cele 3 linguri de gris. Se amesteca, se da la racorit. Margarina (iese foarte bine si cu unt) se freaca cu 150g zahar, se adauga treptat grisul, si putina zeama de lamaie, esenta de vanilie.

Foile din mijloc se ung cu gem (de caise, eu am folosit si gem de prune), cele din margini cu crema de gris.

Se pune deasupra foilor un fund de lemn; se taie a doua zi.

Eu nu am mai glazurat prajitura, am sevit-o ca atare. Iar pentru foi am folosit cantitati mai mari, adica am pus 2 oua, 8 linguri lapte, etc, faina am pus cat sa-mi iasa un aluat din care sa se poata intinde foi.

Ca si la cealalta prajitura mentionez ca am vazut-o si sub alta denumire, eu asa am preluat-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise