Aluatul:oul se freaca cu zahar pana se topeste,apoi se adauga margarina, untura,iaurtul,coaja de lamaie,coaja de portocala.Praful de copt se amesteca cu faina si se framanta cu celalalte ingrediente.Se lasa la rece pana pregatim umplutura.
Umplutura:merele se dau pe razatoare cu coaja se aduga nuca prajita,branza dulce,oul batut,grisul,esenta de rom,zahar dupa gust,scortisoara,zaharul vanilinat si portocala taiata cubulete.
Aluatul se inparte in doua parti.Tava se unge cu lei si se tapeteaza cu faina.Se intinde prima foaie in tava peste care se presara un strat de gris.Se aseaza unpluturasi se aseaza a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc.Se da la cuptor pt 45 minute.
dupa ce se scoate de la cuptor se lasa la racit
Glazura:4 linguri cacao,4 linguri ulei,8 linguri de apa,6 linguri de zahar praf se fierbe pana se ingroasa.Se toarna pe prajitura racita si se orneaza cu portocale.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii