Prajiture de mere cu nuca si branza dulce

Timp pregatire
103 minute
Complexitate
redusa
Prajiture de mere cu nuca si branza dulce

Ingrediente

  • 2,5 kg de mere
  • 2 portocale (miez)taiate cuburi
  • 450 gr branza dulce de vaca
  • 700gr de faina
  • 8 linguri de gris
  • 200 gr de untura
  • 200gr de margarina
  • 2 ou
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de portocala
  • 7 linguri de iaurt
  • 250 gr de nuca(macinata si prajita)
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 linguri de cacao
  • 2 3 lingurite de scortisoare
  • 2 esente de rom
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluatul:oul se freaca cu zahar pana se topeste,apoi se adauga margarina, untura,iaurtul,coaja de lamaie,coaja de portocala.Praful de copt se amesteca cu faina si se framanta cu celalalte ingrediente.Se lasa la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:merele se dau pe razatoare cu coaja se aduga nuca prajita,branza dulce,oul batut,grisul,esenta de rom,zahar dupa gust,scortisoara,zaharul vanilinat si portocala taiata cubulete.

Aluatul se inparte in doua parti.Tava se unge cu lei si se tapeteaza cu faina.Se intinde prima foaie in tava peste care se presara un strat de gris.Se aseaza unpluturasi se aseaza a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc.Se da la cuptor pt 45 minute.

dupa ce se scoate de la cuptor se lasa la racit

Glazura:4 linguri cacao,4 linguri ulei,8 linguri de apa,6 linguri de zahar praf se fierbe pana se ingroasa.Se toarna pe prajitura racita si se orneaza cu portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise