autor:

autor

» » Prajituri

Prajiturea cu ness

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 2 x 5 albusuri, 100 g nuca macinata,200 g zahar, 2 linguri faina Crema: 500 ml lapte, 33 linguri (cu virf) faina, 10 galbenusuri, 1 cana zahar, 1 lingura de ness, 200 g unt

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pana se obtine spuma tare ca de bezea. Se incorporeaza pe rind faina, galbenusurile, nuca macinata, amestecindu-se prin rasturnare, cu o lingura de lemn.
Intr-o tava de aragaz se pune hirtie de pergament imbibata in ulei. Se toarna compozitia unei foi si se coace la foc potrivit cca 30 min. Cind e aproape de sfirsitul acestei perioade, ultimele 5 min se coace cu usa intredeschisa, pentru a se rumeni frumos si a deveni usor crocanta. Foaia
se lasa citeva minute sa se raceasca, apoi se dezlipeste de hartie cu ajutorul unui cutit. Se coace si a doua foaie.
Crema: zaharul, faina, galbenusurile si putin lapte se amesteca pana se omogenizeaza. Restul (pina la 500 ml) se da in clocot si se adauga fierbinte peste compozitia de mai sus. Se pune pe foc(la foc potrivit) si se amesteca incontinuu, cu telul, pina se ingroasa bine, avind grija sa nu se formeze cocoloase. Se adauga ness-ul si se mai lasa sa dea in cateva clocote, amestecand continuu. Untul se bate cu mixerul pina devine ca o crema, apoi se incorporeaza in el crema fiarta, treptat.
Se taie si se serveste dupa ce e tinuta citeva ore(o noapte)la rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturea cu ness" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bbm dulce

Bbm dulce

Merele le curatam de coaja, le scoatem samburii, le taiem rondele si le stropim cu zeama de lamaie. Punem

23 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Pere umplute cu inghetata

Pere umplute cu inghetata

Perele se spala,se taie la codita ca un capacel ,dar acesta nu se arunca,se scoate cu grija miezul

29 voturi    25 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • Blat: 2 x 5 albusuri
  • 100 g nuca macinata,200 g zahar
  • 2 linguri faina Crema: 500 ml lapte
  • 33 linguri (cu virf) faina
  • 10 galbenusuri
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura de ness
  • 200 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Chec cu unt de arahide