autor:

Fara foto

» » Prajituri

Prajiturele cu zmeura

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru blat avem nevoie de:, , 6 oua, 150 g zahar, 2 pahare nuca macinata, 2 linguri cacao, 2 linguri pesmet de biscuit, 1/2 pahar de apă, , Pentru glazura avem nevoie de:, , 100 g ciocolata amaruie, 50 g unt, 50 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.

Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajiturele cu crema de branza si zmeura

Prajiturele cu crema de branza si zmeura

Preincalziti cuptorul la treapta 4 sau 180 grade. Ungeti cu unt si tapetati cu faina forme de minitarte,

7 voturi    0 comentarii
55 min
Prajituri
Prajitura cu visine sau cirese

Prajitura cu visine sau cirese

Mai intai se curata fructele de codite si samburi, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Se freaca

12 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nagh Dorina , 12 iulie 2013

    prajitura arata bine, dar cantitatile cu.." un pahar.." nu se specifica de cat sa fie! Am sa o fac si eu dupa ce-mi spune-ti ce masura are paharul...Multumesc!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Foarte bine arata!Poate vrei sa mai faci odata reteta,asa ca iti trimit si eu zmeurica...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

    Apetisante

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!Poate vrei sa mai faci odata reteta,asa ca iti trimit si eu zmeurica...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
PRAJITURA "CADET"