autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajiturele delicioase cu prune

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2009

Ingrediente
•100 gr unt sau margarina Rama, •100 gr zahar, •4 linguri zahar brun ( 2 linguri + 3 linguri pentru presarat ), •2 oua, •1 lingurita esenta de portocale, •1 lingurita esenta de vanilie, •50 ml zer, •120 gr faina, •¾ lingurita bicarbonat, •Un praf de sare, •4 prune rosii sau negre, fiecare impartita in 6 felii

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180°C .Se aseaza cupe de hartie pentru briose intr-o tava de 12 briose.
2. Se bate untul/margarina cu 100 gr zahar si 2 linguri zahar brun.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Se adauga esentele si zerul si se amesteca.Se cerne faina cu bicarbonatul si sarea deasupra compozitiei cu oua, apoi se amesteca.
3. Se imparte compozitia obtinuta in tava pregatita, apoi se pun cate 2 felii de pruna in centrul fiecarei prajiturele, apasandu-le usor (dar sa nu ajunga pana la fundul prajiturelei).Se presara prajiturelele cu 2 linguri zahar brun si se introduc la cuptor 15-20 minute pana cand s-au rumenit.Se lasa sa se raceasca 10 minute in tava, apoi se scot si, optional, se pudreaza cu zahar pudra cu mac.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele delicioase cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Par ar fi delicioase dar zerul il pot inlocui cu altceva ?

  • Anuska_Mathe

    Anuska_Mathe (Maestru bucatar) , 21 noiembrie 2013

    Nu se poate,sa nu fie foarte buneeee

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    Foarte frumusele.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 august 2009

      Bune buneee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • •100 gr unt sau margarina Rama
  • •100 gr zahar
  • •4 linguri zahar brun ( 2 linguri + 3 linguri pentru presarat )
  • •2 oua
  • •1 lingurita esenta de portocale
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •50 ml zer
  • •120 gr faina
  • •¾ lingurita bicarbonat
  • •Un praf de sare
  • •4 prune rosii sau negre
  • fiecare impartita in 6 felii

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Par ar fi delicioase dar zerul il pot inlocui cu altceva ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine din aluat dospit